SPORTSTATISZTIKA

2019.07.09. 21:38

Nézettség: közel állt a telt házhoz az Eszterházy SC

A harminc együttest felvonultató listán tizennyolc kézilabdacsapat szerepel.

Sike Károly

Az egri Leányka úti Eszterházy csarnokban rendre népes közönség előtt játszottak az egyetemista hölgyek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az egri Eszterházy SC női kézilabdacsapatának otthonául szolgáló Eszterházy csarnok 92,55 százalékos kihasználtsággal működött a 2018/2019-es szezonban. A 372 néző befogadására alkalmas Leányka úti létesítményben átlagban 344 érdeklődő látta az Eszterházy SC női csapatának 13 NB I.-es összecsapását.

Országos összevetésben a Körmend férfikosárlabda-csapata büszkélkedhet a legjobb mutatókkal: a 2000 fős Körmend Arénában átlagban 1896 néző foglalt helyet, az egri egyetemisták a nyomában szorosan második a listán.

Az egri Leányka úti Eszterházy csarnokban rendre népes közönség előtt játszottak az egyetemista hölgyek Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A teljes elemzésből az is kiderül, hogy a DVTK-Eger NB I.-es férfi-kézilabdaegyüttese csak kevéssel szorult le a képzeletbeli dobogóról. A gárda otthonaként szolgáló 848 fős Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátóját átlagban 760 drukker töltötte meg, ami 89,57 százalékos kihasználtságnak felel meg.

A harminc klubot szerepeltető lista utolsó helyén áll a szintén élvonalbeli HE-DO B. Braun Gyöngyös férfikézilabda-csapata. A Dr. Fejes András Sportcsarnok 1500 fő befogadására alkalmas, a 13 bajnoki mérkőzésen átlagban 938 drukker foglalt helyet, amely 62,56 százalékos telítettségnek számít. A 2017/2018-as idényhez képest az egrieknél hét, a gyöngyösieknél húsz százalékkal nőtt az átlagnézőszám.

A kézilabda nemcsak Egerben, hanem országos viszonylatban is egyre nagyobb teret hódít. A harminc együttest felvonultató listán tizennyolc kézilabdacsapat szerepel, közülük az első tízben ötöt találni.

A sportstatisztika.blog.hu által készített kimutatásban kizárólag a látványsportágak képviselői kerültek górcső alá. Érdekesség, hogy a ZF-Eger OB I.-es férfivízilabda-csapatának nem sikerült helyet követelni a Top 30-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában