LABDARÚGÁS

2019.07.13. 10:27

Utánpótlás: tarjáni tündöklés a tizenéveseknél

A Gyöngyöstarjáni Községi Sportkörnél a 2018/2019-es szezonzáró annyiban tért el az eddigiektől, hogy a résztvevők fergeteges apa-fiú focidélelőttöt varázsoltak a pályára.

B. Cs.

A Gyöngyöstarjáni KSK remek hangulatú meccsel zárta a szezont Beküldött fotó

– A meccsen kezdetben a fiatalos sihederi hullám került közelebb a győzelemhez, azonban a „háborút” a rutin nyerte, így sikerélménnyel és megannyi görccsel lettek gazdagabbak a lelkes apukák – fogalmazott a csak utánpótláscsapatokat működtető klub vezetőedzője, Nagy Ádám.

Az idény értékelését az egyesület elnöke, Jenei Károly kezdte, majd Nagy Ádám is arról beszélt, mennyire elégedettek a közeli múlttal, ugyanis mind a két indított korosztály (U15, U17) csapata egyaránt ezüstérmet szerzett a megyei pontvadászatban, az őszhöz képest egy-egy helyet javítva.

A Gyöngyöstarjáni KSK remek hangulatú meccsel zárta a szezont. Beküldött fotó

– Ezeket a srácokat egy dolog bárminél jobban összeköti: a gyöngyöstarjáni futball szolgálata – jelentette ki a tréner. – Több éve formálódó csapat ez, sőt, sokkal több annál. Olyan támogatói bázis alakult ki szinte észrevétlenül, amely – ha túlzó is – országosan kiemelkedőnek számít. A gyermekek szülei teljes mértékben a közösség részei és olyan pozitív fanatizmussal állnak ki az egyesület tagjai mellett, hogy arra már tényleg elfogytak a jelzők. Fújhat a szél, szakadhat az eső, lehet a gárda itthon vagy a kanyargós Mátrában, hétköznap vagy hétvégén, teljesen mindegy, mi hazai pályán játszunk. És félreértés ne essék: nincs semmiféle elvárás a gyermekek felé, nincs nyomás senki részéről sem, nincs kritika és megfelelési kényszer, csak a szeretetteljes, odaadó, maximális biztatás és szurkolás, amelyek nélkül nem is lehet az egyesület máshol, csak jó helyen. Ahogy a labdarúgás nyelve fogalmaz: ők adják a hamisítatlan 12. embert a pályán.

Nem lehet említés nélkül elmenni Ludányi Lajos, alis „Kampó bá’” és Ludányi Lajosné Marika néni szolgálatai mellett. Ha ők nem hajtják ezt a kereket, a klub hajója bizonyosan zátonyra fut. Ők kiváló segítők, a közösség örökös tagjai.

– Nagy Károly polgármester a lehetőségeihez képest meglátogatta a mérkőzéseket, egyébként pedig mindenben az egyesület szolgálatára volt, miközben a háttérben Jenei Károly lenyűgözően irányította a klubot. Bátran kijelenthető, hogy ő a gyöngyöstarjáni labdarúgás non plus ultrája! – fejtette ki Nagy Ádám, megköszönve Nagy-Dobos Eszter technikai vezető, egyben egészségügyi felelős munkáját is. – Természetesen a főszereplők, az évek óta a dobogón végző, egységes, mindent a csapatnak alárendelő, kitartó, szorgalmas, lelkes, példamutató gyermek labdarúgók előtt is tisztelgek ezúttal, akikre Gyöngyöstarján és egész Heves megye büszke ­lehet.

A Gyöngyöstarjáni KSK játékosai

U15: Cadenazzi Vittorio Dorián, Lados Bence Tibor, Kőhegyi Kevin (a szezon legjobbja), Ozsvári Mátyás Zsigmond, Szecskő Ferenc Lajos, Tóth Bálint Kristóf, Kőrösi Zoltán

U17: Nagy Bálint (a szezon legjobbja), Kovács Márk Martin, Varbai Péter, Varga Mátyás, Tóth Ábris Ármin, Kelemen Zoltán, Jakab Jordán, Földházi Zsombor

U15 és U17: Tuza Bence, Kecskés Szebasztián, Jakab Ármin („Pályafutás-díj”), Bitay Levente Mihály, Bakos Bálint, Hajdu Vilmos, Faragó Teodor, Nagy Gergő, Nagy Gergő „Kupak”, Bokros Milán, Kovács Konrád, Ozsvári Bendegúz András (a szezon legjobbja), Nagy Péter

A Fragaria Cup élmények sorát hozta. Beküldött fotó

 

Eperjesi tapasztalat a 15 éveseknek

Az Eperjesen rendezett 18. Fragaria Cup 2019 nemzetközi tornán az U15-ös korosztályú gyöngyöstarjániak is erősítették a mezőnyt. A 14 ország 163 csapata 9 korosztályban játszott a rendezvényen, amelyen csoportjukban a tarjániak öt mérkőzésen két győzelemmel és három vereség után a negyedik helyen végeztek, így a 7–12. helyért játszhattak. Az alsóági rájátszás öt találkozójának mérlegén négy győzelem és egy vereség szerepelt, ami hetedik pozíciót jelentette, vagyis ezt a ágat megnyerte a GYKSK.

– Szakmai szempontból, megismerve az ellenfeleket teljesen jó helyen vagyunk, a középmezőnyben minimum ott volt a helyünk – értékelt Nagy Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában