LABDARÚGÁS

2019.08.30. 11:16

Árpád-kupa: az egriek Cleveland után a Kajmán-szigeteket célozzák

Nyolc csapat játszik az Ohio állambeli városban először rendezendő eseményen.

B. Cs.

Az egriek 2018-as csapata Beküldött fotó

Már Clevelandben várják a 23. Árpád-kupa hétvégi mérkőzéseit az Egri öregfiúk csapatának tagjai. A nemzetközi rendezvényen a mezőny nyolc csapata két négyes csoportban játszik egymással. A Szabó András vezette megyeszékhelyiek – soraiban a kapus Nagy Zsolttal, mezőnyjátékosként Pócsik Jánossal, Erőss Róberttel, Török Péterrel és Szabó Dániellel – a Cleveland I., a Cleveland II. és a Szekszárd együttesével mérkőznek, míg a másik négyesben a New York Hungária, a Chicago, a San Francisco és a Toronto Fradi szerepel. Utóbbi gárdát erősíti Egerből származó labdarúgóként Sűrű András és Bárdos Csaba.

Az egriek 2018-as csapata Beküldött fotó

A tengerentúlon élő magyar játékosokból álló csapatokkal történő találkozás először kötődik az Ohio állambeli városhoz, tavaly Torontóban, 2017-ben San Franciscóban, előzőleg pedig mindig Las Vegasban bonyolították le a helyi magyar közösségek összetartásában és a magyar gyökerek iránti kötődés fenntartásában jelentősnek számító eseményt. Ahogy eddig mindig, az egriek a futballtornán kívül felkeresnek népszerű üdülőhelyeket. Ezúttal is így lesz ez.

– Szeptember 2-án Miamiból indulunk egy óceánjáróval, amely Jamaica, Kajmán-szigetek, Mexikó, Kuba útvonalon szállít bennünket, hogy azt hét éjszakát követően Miamiba térjünk vissza – mondta a Heol.hu-nak Szabó András, alias Zsuzsi, akinek edzői munkájára a távollét alatt nem számíthat a megyei I. osztályban szereplő Maklár SE csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában