VÍZILABDA

2019.08.16. 17:02

Bárány uszoda: mesterek a serdülők után

„Remek csapatember és kiváló reflexekkel megáldott kapus volt, igazi egyénisége az egri vízilabdázásnak.”

Bódi Csaba

Az Eger SE Masters 35 éven felüli, korábbi pólósokat felvonultató csapata Beküldött fotó

A 2017-es vb-n ezüst-, a 2018-as Eb-n pedig bronzérmes Eger SE Masters csapatának mérkőzése színesíti a Rüll Csaba-emléktorna programját a Bárány uszodában.

Augusztus 20-án 18 órától az ESE Masters csapatának játékos-edzője, Rüll Csaba az édesapjáról elnevezett emléktornán vezényli társait az Egri Vízmű gárdájával szemben. A gálameccs nemzetközi utánpótlás-rendezvény fontos részeként került a programba olyan 1980 körüli születésű korábbi egri pólósokat felvonultatva, mint Seress Tibor, Szabolcsi Zoltán, Szabó Gergő, Kovács Róbert, Bánhidy Attila és Majoros Balázs, de Madaras Norbert részvételére is mutatkozik esély. Az Egri Vízmű gárdáját többek között Denk Zoltán, Csáki Szabolcs és Bárány Attila képviseli majd.

Az Eger SE Masters 35 éven felüli, korábbi pólósokat felvonultató csapata Beküldött fotó

A szeniorok vízbe ugrását megelőzően, kedden 10 órától a serdülőkorosztályhoz tartozó hat lány- és hat fiúcsapat mérkőzései szerepelnek a menetrendben. A házigazda Egri Vízilabda Klub együttesein kívül a lányoknál sapkát húznak a ferencvárosiak, a győriek, az angol válogatott tagjai, valamint két brit egylet ifjú hölgyei. A fiúkhoz is érkeznek résztvevők a szigetországiak képviseletében, és elfogadta a meghívást a Torpedo Moszkva is, az orosz klub két csapatot vonultat fel a Bárány-uszodában. A Rüll Csaba-emléktorna második játéknapján, vagyis szerdán 9.30-kor, csütörtökön pedig 10 órakor játsszák az első összecsapást. Az eredményhirdetést 16.15-kor tartják.

Igazi egyéniség volt

Az 1. Rüll Csaba-emléktornát 2003-ban rendezték. A 2002-ben, 60 éves korában elhunyt Rüll Csabára akkor így emlékezett Pócsik Dénes. – Remek csapatember és kiváló reflexekkel megáldott kapus volt, igazi egyénisége az egri vízilabdázásnak. Mindenki szerette, lelkesedése a tanári pályán is kamatozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában