TEREPFUTÁS

2019.08.15. 17:10

„Égi futásban” gyöngyösi lány csillogott

Nehezebb, extrémebb, izgalmasabb – jellemezte az ifjúsági skyrunning- világbajnokság sky és vertical versenyszámát Csiszár Vivien. A Gyöngyösi AK versenyzője negyedik alkalommal képviselte hazánkat a válogatott csapatban, amely igazán kitett magáért.

Bódi Csaba

Közel járt” a naphoz Csiszár Vivien. A jelentős magasságban nem könnyű teljesíteni Beküldött fotó

– Még sosem voltam ilyen nehézségű versenyen, ezért teljesen új élményt jelentett 2000 méteres magasságban a hegygerincen futni, olykor pedig kötéllel biztosított pályán mászni – tekintett vissza az olaszországi L’Aquila térségében 28 nemzet fi ataljait felvonultató vbre (Youth Skyrunning World Championships) Csiszár Vivien. A Gyöngyösi AK terepfutójának korcsoportjában (1999 és 2001 között születettek) tizennégyen álltak rajhoz. Vivien a 21,6 kilométer hoszszú, 2226 méter szintkülönbségű sky távon 4. helyen végzett, míg a 3,5 kilométeres, 1000 méter szintemelkedésű vertical táv végén a 6. helyen ért célba.

„Közel járt” a naphoz Csiszár Vivien. A jelentős magasságban nem könnyű teljesíteni Beküldött fotó

– Nagyszerű élményt jelentett újra a nemzeti színeket képviselni – folytatta a mátraaljai sportoló. – Egész évben heti 14 edzést végzek a Mátrában. Sajnos Magyarország nem a legalkalmasabb hely az ilyen jellegű versenyekre történő felkészüléshez, de mindkét távon mindent beleadva küzdöttem a célig. Ez volt az első sky versenyem, de nagyon megfogott, így a jövőben tervezek még több ilyen megméretésen részt venni. Ami megfogott benne, hogy nem lehet összehasonlítani a sima hegyi futóversenyekkel, mert sokkal nehezebb, extrémebb és izgalmasabb. Az egész csapat kitett magáért, ugyanis a 11. helyen végeztünk az országok rangsorában.

A gyors haladást nehezítette a meredek, köves hegyi talaj Beküldött fotó

A GYAK korosztályos válogatottjának tavaszi sérülései miatt nem sikerült csúcsformába hoznia magát, ám a következő világbajnokságra gőzerővel készül. Novemberben hegyifutó-világbajnokság vár rá Argentínában, ezenkívül duatlon ob-n indul, és további hegyi futóversenyeken szerepel.

– Köszönöm a támogatást, a szurkolást és a segítséget édesanyámnak, Tari Tibor edzőnek, masszőrömnek, Borsodi Attilának és mindazoknak, akik segítenek a céljaim felé vezető úton. Sokat jelentenek nekem! – zárta szavait

Csiszár Vivien.

Juhász Patrikkal és Gyallai Somával volt teljes a gyöngyösi team

Juhász és Gyallai

A Németh Luca, Bánhidi Eszter, Ősi Eszter Aliz, Borosnyay Virág, Csiszár Vivien, Juhász Patrik Ákos, Farkas Balázs, Pikler Zsolt, Iván Levente, Pakányi Péter és Gyallai Soma alkotta magyar csapatból ugyancsak gyöngyösiként Gyallai a skykategóriában a 32. helyen végzett. Juhász ott sérülés miatt feladta, míg a verticalon a harmincadikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában