Sherpa Rally

2019.09.10. 17:29

A brutális kihívást nyolcadszor teljesítette az egri csapat

Jön a 12. Eged-hegyi Sherpa Rally, előtte pedig szemétszedés következik.

B. Cs.

A Teambuilding SE csapata nyolcadszor teljesítette a Red Bull Dolomitenmann nevű versenyt. Az osztrák Dolomitokban található Lienz térségében rendezett extrém viadal méltán számít a világ legnehezebb csapatversenyének. Az egri klub négyesében Kovács Ádám a hegyi futó, Schwendtner Bálint a siklóernyős, Járdán Zsolt a hegyi kerékpáros, Nagy László pedig vadvízi kajakos próbatételen állt helyt.

Kovács Ádám, Járdán Zsolt, Schwendtner Bálint és Nagy László Beküldött fotó

– Idén az időjárás különösen megnehezítette a megméretést – közölte Járdán Zsolt. – A verseny előtti héten végig esett az eső, ezért a futó és kerékpáros útvonalak teljesen átáztak és különösen veszélyessé váltak. A hőmérséklet is nagyon lehűlt, 2000 méter felett alig volt több nulla Celsius-foknál. A szervezők még a verseny napján is tartottak két eligazítást és az időjárásnak megfelelően változtatták a forgatókönyvet.

A 125 csapat közül 114 ért célba, a Teambuilding SE a 84. helyen végzett. Az első helyezést a Kolland Topsport Professional kvartettje nyerte soraiban amerikai, svájci, olasz és cseh versenyzővel.

Hazatérve Járdán Zsolt már a 12. Eged-hegyi Sherpa Rally előkészítésén fáradozik. Magyarország első számú teherhordó versenyére szeptember 21-én 12 órától kerül sor. Ezt megelőzően szeptember 15-én, vasárnap, 9 órától az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesülettel közösen szemétszedést szervez az Eged-hegyen a Teambuilding SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában