TENISZ

2019.09.24. 16:00

A tarnamérai teniszező az ob-ezüstnek is örül

Februárban a fedettpályás felnőtt országos bajnokságon is döntőt játszott.

B. Cs.

Kovács Zita nem szomorkodik a második hely miatt Beküldött fotó

Kovács Zita a döntőig menetelt az idei női országos bajnokságon. A tarnamérai származású játékos – a Győri AC színeiben szerepelve – a fináléba jutásért rendezett párharc során Fárbás Réka (MTK) ellen győzött 6:3, 6:2 arányban. A bajnoki címért kiírt összecsapáson azonban Nagy Adrienn (MTK) 6:1, 6:1-re diadalmaskodott, s ezzel elhódította a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett vándordíjat. A 18 éves játékos párosban elért két ob-címe után lépett édesanyja, Csurgó Virág nyomdokába, aki 1987-ben, 1989-ben és 1990-ben szerzett bajnoki címet.

Kovács Zita nem szomorkodik a második hely miatt. Beküldött fotó

– Nagyon örülök, hogy az ob-n sikerült döntőt játszanom – mondta Kovács Zita a heol.hu-nak az óbudai Nemzeti Edzésközpontban lebonyolított rendezvényt követően. – Mivel a nyaram nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, vagyis nem sok versenyen tudtam indulni, amelyeken pedig pályára léptem, nem ment jól a játék. Régen fordult elő olyan viadal, ahol eljutottam a fináléig, ezért boldog vagyok, hogy ez most összejött. Sajnálom, hogy az aranymeccsen nem tudtam azt játszani, amit szerettem volna, ezzel együtt jó versenyen jutottam túl.

Kovács Zita a februári fedettpályás felnőtt országos bajnokságon is döntőt játszott, és nagyon bízik abban, hogy hamarosan sikerül a magyar bajnoki címet elhódítania.

A férfiaknál Makk Péter 6:4, 6:4-re győzött Marozsán Fábiánnal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában