STRANDLABDARÚGÁS

2019.09.05. 17:52

Euroliga: Fekete beollózta, Bartha behelyezte

A magyar válogatott négygólos különbséggel győzött Grúzia ellen a 2019-es Euroliga (EBSL) portugáliai rájátszástornájának első fordulójában.

B. Cs.

A mieink a portugáliai Figueira da Fozban 5–1-es győzelemmel kezdtek. Ughy Márk együttese az első harmad végén 4–0-ra vezetett Grúzia ellen. A mieinknél Rutai Balázs, Fekete Viktor, Genczler Kornél és Bartha Balázs volt eredményes (valamint született egy öngól is).

Pénteken Kazahsztán, szombaton pedig Görögország ellen játszik a magyar válogatott az A ligába jutásért az EBSL Promotion Final elnevezésű tornán. A portugáliai Figueira da Foz városá­ban a vasárnapig tartó rendezvényen megyénkbeli labdarúgóként Bartha Balázs, Berkes László, Besenyei Ferenc és Fekete Viktor erősíti a 12 játékos alkotta gárdát. A részt vevő nyolc csapat két négyes csoportban küzd egymással, majd a kvartettek első helyezettjei a fináléban döntenek a felkerülést jelentő helyről.

– A görögök a legerősebb B csoportos együttesként jutottak a döntőbe, korábban évekig az A ligában szerepeltek, s érzésem szerint az a mérkőzés dönthet a csoportelsőségről – fogalmazott a sportnapilapnak a magyar válogatott szövetségi edzője. Ughy Márk hozzátette: idén keveset készülhettek együtt, emiatt is lenne hatalmas siker a feljutás, no meg azért is, mert a mieink még nem tartanak az A ligás válogatottak szintjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában