ERŐEMELÉS, FEKVENYOMÁS

2019.10.30. 20:26

Deáki, Élő és Mata vb-aranyat hozott

Érsekújváron az egri HQ4 Fitness&Powerlifting Team SE négy versenyzője tette próbára erejét.

S. K.

Hét napon keresztül a szlovákiai Érsekújvár adott otthont a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezet Világbajnokságának. A rangos megmérettetésen az egri HQ4 Fitness&Powerlifting Team SE négy versenyzője tette próbára erejét, közülük hárman aranyéremmel a nyakukban térhettek haza.

– A 18 esztendős erőemelő, Deáki Tamás, 70 kilogrammot javított a tavaszi összteljesítményén, s végül 550 kilóval diadalmaskodott – osztotta meg az egriek csapatvezetője, Bocz Tamás. – Az ifjúsági III-as korcsoportban 210 kilós guggolás, 130 kilós fekvenyomás és 210 kilós felhúzás kapcsolódott a nevéhez.

A fekvenyomók mezőnyében Mata Ferenc, Vakarcs Gergő és a 77 éves Élő Imre gyarapította az egri klub dicsőséglistáját.

– A masters VIII-as korcsoportban Élő Imre (–90kg) 100 kilós teljesítménnyel szerzett aranyérmet, míg az ifjúsági III-as kategóriában Mata Ferenc (–100kg) 165 kilós nyomással bizonyult a legjobbnak – folytatta Bocz. – A juniorok között Vakarcs Gergő (–100kg) 205 kilós teljesítménye bronzéremhez volt elegendő.

Utóbbi két versenyző két hét múlva Finnországban, a World Powerlifting Congress (WPC) szervezet világbajnokságán kerülhet ismét a figyelem középpontjába.

Bocz Tamás számára legközelebb december 6-án, Moszkvában, a WRPF Világbajnokság kínál megmérettetést.

Élő Imre (balról), Vakarcs Gergő és Mata Ferenc Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában