DUATLON

2019.10.31. 16:47

Diákolimpia: egyéniben és csapatban is Kemény-arany

Újabb diákok szerezték meg a 10 pontot az egyetemi felvételihez a diákolimpia országos döntőjében.

B. Cs.

Bakondi Bálint aranyérmesként zárt Beküldött fotó

Fotó: Marton Meresz

Bár még mindig sokan nem tudják, sem diákok, sem szülők, hogy a testnevelés sport tantárgy tanulmányi versenye a diákolimpia. Az országos döntőben, akár egyéniben, akár csapatban elért 1–3. helyezésért 10 pont többlet jár majd az egyetemi felvételin, amit nyolc évig válthatnak be a diákok.

Bakondi Bálint aranyérmesként zárt Beküldött fotó

Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tanulói sikeresen szerepeltek az őszi szünet első napján Marcaliban rendezett duatlon diákolimpia országos döntőjében.

– A versenyzőket gyönyörű őszi idő fogadta kegyeibe – mondta Fodor-Fejes Adrian Adél, aki testnevelő kollégáival Kocsisné Nagy Erzsébettel és Terenyei Ákossal együtt készítette fel a diákokat. – A futásból, kerékpározásból és ismét futásból álló sportág népszerű a gyerekek körében. Elsősorban állóképességet követel, kellő vagányságot és merészséget, technikai tudást a kerékpározáshoz és taktikai imereteket, amit versenyhelyzetben is jól kell tudni alkalmazni. Valamint a csapat szellemet is erősíti, mert a négy tagból álló teamből három embernek mindenképpen célba kell érnie. Ez utóbbi sajnos a IV. korcsoportos lányoknak nem sikerült, mert futás, illetve kerékpározás közben baleset érte egy-egy tanulónkat, valamint a technika ördöge „megtréfálta” a harmadik csapattagot, így csak egy diáknak lett egyéniben eredménye – összegzett Fodor-Fejes Adrian Adél, köszönve a segítséget Garabás Gizella pedagógus asszisztensnek, és a gyakorlati időt az intézményben töltő Kertész Balázs egyetemi hallgatónak.

A lánycsapat ezüstérmet vihetett haza Beküldött fotó

A Kemény diákok eredményei

III. kcs-os fiúk „B” kategória

Csapat: 1. Kemény iskola (Fricz Sándor 6.b, egyéni 8. hely, Balog Ábel 6. b 9. hely, Bertók Milán 6.b 16. hely, Horváth Barnabás 6.b 21. hely)

III. kcs-os lányok „B” kategória

Csapat: 2. Kemény iskola (Nagy Kincső Zsófia 5.b 6. hely, Karsay Bíborka 7.b 13. hely, Tóth Hanga Boglárka 5.a 14. hely, Kovács Maja 6.b 22. hely)

IV. kcs-os fiúk „B” kategória

Csapat: 2. Kemény iskola (Bakondi Bálint 8.c 1. hely, Dér-Herendovics Zsombor 8.a 16. hely, File Buda Sándor 8.a 18. hely, Horváth Sámuel 7.b 27. hely)

IV. kcs-os lány „B” kategória

Egyéni: 13. Sipos Anna (8.a)

II. kcs-os lány „A” kategória

16. Pummer Kincső (4.c)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában