GYÁSZ

2019.10.03. 18:12

Hajdani kapusukat gyászolják a bélapátfalviak

Életének 56. évében elhunyt Nagy Péter, a Bélapátfalvi Építők nagypályás, majd Vis Maior, a Főnix és a Bélkő FC kispályás labdarúgó-csapatának kapusa.

B. Cs.

Az utolsó percig küzdött. A gyilkos kór három éve támadta meg a szervezetét, ám ő – jó kapushoz méltóan – sorra hárította a csapásokat. Amíg csak lehetett ellenállt, ahogy megszokta azt hálóőrként. Vezethetett akár több góllal a rivális, mindig bosszantotta, ha betaláltak a kapujába. Bélapátfalvi labdarúgóként így nőtt fel, ehhez szokott, olyan társakkal körülvéve, akik noha „csak” az NB III-ban vagy a megyei I. osztályban futballoztak, profi szemlétettel viseltettek a futball iránt. Ebben a vonatkozásban Nagy Péter annyival lógott ki a sorból, hogy a sportszerű életmódot nagypályás időszaka után is folytatta. Minden egyes meccsre úgy készült, mintha vb-döntő várna rá, a győzni akarás ezzel együtt sem csapott át a csapattársak esetleges megsértésébe. Az Építők együttesében eltöltött évek lezárultával a kispályás korszak ideje jött el ugyanazzal az alázattal, ami fiatalabb korában jellemezte. A Vis Maior, Főnix és a Bélkő FC gárdájával elért sikereket követően mindig maradt a földön, helyén kezelve győzelmet, vagy éppen kudarcot.

Nagy Péter (labdával a kezében) a megyét is többször képviselte Archív fotó

„Hihetetlenül jó indulatú, csodálatos akaraterővel megáldott, szerény ember” – jellemezte barátja, hozzátéve, ezek mellé megbízhatóság társult, és ezen tulajdonságok alapján a mai nemzedék számára igazán jó példát szolgáltatott.

A „Nagypeti” most búcsút int mindazoknak, akik szerették és tisztelték.

Arra nincs válasz, miért ő ment el, arra viszont van, mit hagyott örökül szeretteinek: csupa jót, csupa emberit.

Ezért borzasztóan fájó az elvesztése.

Nagy Pétert október 4-én, pénteken 12 órakor kísérik utolsó útjára a bélapátfalvi temetőben, előtte 11 órától a helyi kistemplomban gyászmisét tartanak.

Ezek is érdekelhetik