LABDARÚGÁS

2019.11.21. 18:54

Megyei válogatott: a főpróbát kipipálták a mieink

Heves megye csapata a nógrádiak ellen elért győzelemmel hangolt az Amatőrválogatottak tornájára. A főpróbán sikerült a visszavágás az október 23-án elszenvedett vereségért.

B. Cs.

Heves megye válogatottja a gyöngyösi felkészülési mérkőzésen Fotó: Czímer Tamás

Fotó: CZIMER TAMAS

Mátraháza után Gyöngyös, az edzőtábor műfüves pályáját követően a Kömlei Károly Sporttelep hasonló borítású játéktere biztosított helyszínt arra, hogy az Amatőrválogatottak Északkelet-magyarországi Regionális tornájára készülő Heves és Nógrád megyei gárda edzői felmérjék, milyen játékerőt képviselnek az általuk verbuvált keretek labdarúgói. Alig kevesebb, mint egy hónap telt el a két összecsapás között úgy, hogy a magaslati meccset 1–0-ra a Romhányi Tamás és Jele Zoltán irányította nógrádiak nyerték, míg a mátraaljai visszavágón a Bódis Barna és Montvai Tibor irányította hevesiek győztek 1–0-ra.

Heves megye válogatottja a gyöngyösi felkészülési mérkőzésen Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Felkészülési mérkőzésen:

HEVES MEGYE–NÓGRÁD MEGYE 1–0 (1–0)

Gyöngyös, Kömlei Spt., műfüves pálya. V.: Darók Attila (Palásti, Dajkó).

HEVES, 1. félidő: Gedei (Lőrinci) – Busai (Egerszalók), Nyerges (Pétervására), Szabó B. (Heréd), Pelyhe K. (Felsőtárkány) – Uj (Lőrinci), Székesi (Lőrinci), Sulcz (Pétervására), Czene (Gyöngyöshalász) – Kálmán J. (Felsőtárkány), Ágói (Lőrinci). 2. félidő: Puporka (Pétervására) – Bartha B. (Energia SC), Jónás G. (Domoszló), Szabó B., Pelyhe K. – Székesi, Tari J. (Lőrinci), Tatár (Lőrinci), Timon (Energia SC) – Tari Sz. (Heréd), Ágói.

GÓL: Ágói (30.)

A megyénkbeliek egy gólnak örülhettek, ez azonban győzelmet ért Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az első mérkőzéshez képest összeszokottabbnak tűntek a csapatrészek, a játékunk intenzívebb, pontosabb és gördülékenyebb volt – értékelt Bódis Barna. – A legjobb formában lévő labdarúgókat próbáltuk összegyűjteni a keretbe, és szerencsére azt tapasztaltuk, hogy a futballisták és az érintett egyesületek is pozitívan álltak hozzá a meghíváshoz, a szereplési lehetőséghez. Noha újabb edzőmeccs nem vár ránk, a keretünk néhány helyen még változhat. A tornán alkalom nyílik arra, hogy magasabb szinten is megméressék magukat a játékosok, hiszen valamennyi ellenfél a legjobbjaival képviselteti magát. A vetélytársakról tájékozódtunk, nem teljesen ismeretlen egyik gárda sem, ezzel együtt bízunk abban, hogy igazi futballélménnyel gazdagodik mindenki és a lehető legjobb helyen sikerül végeznünk.

Busai Barnáék (7) várhatóan Mezőkövesden is műfüves pályán játszanak Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A regionális tornának Mezőkövesd ad otthont, az eseményen öt megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg) amatőr válogatottja vesz részt. A továbbjutáshoz, a négyes döntőbe történő bekerüléshez az első helyet kell megkaparintani. Az összecsapások 2×30 percig tartanak.

Válogatottunk programja

NOVEMBER 30., SZOMBAT

11.30: Heves–Nógrád

15.30: Heves–Hajdú-Bihar

DECEMBER 1., VASÁRNAP

10.00: Heves–Borsod-Abaúj-Zemplén

14.00: Heves–Szabolcs-Szatmár-Bereg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában