KÉZILABDA

2019.11.29. 17:51

NB I/B: derbis hétvége csapatainknak

Rangadó vár másodosztályú csapatainkra a hétvégén úgy, hogy mindkét együttes hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát.

Fenyves Balázs, Sike Károly

Pankotai Luca (2). Nagy küzdelem várható Fotó: Huszár Márk

A női NB I/B Keleti csoportjának 10. fordulójának mérkőzése:

ESZTERHÁZY SC (1.)–KISPEST NKK (3.)

Eszterházy csarnok, szombat, 18.00. V.: Kiu G., Kiu T.

Nem maradt más hátra, minthogy a 2019-es esztendőből hátralévő két bajnoki mérkőzését megnyerje az Eszterházy SC csapat, és akkor olyan tettet visz végbe, amit korábban még sosem. Egészen pontosan egy teljes őszi szezon hibátlan teljesítésére gondolunk, ugyanis egyelőre százszázalékos teljesítménnyel vezeti az NB I/B Keleti csoportját Debre Viktor és Rutka Péter alakulata. Habár a jövő vasárnapi, gödi fellépés sem lesz ígárkezik sima edzőmeccsnek, ám tény, a két utolsó kihívás közül ma este rendezik a nehezebb találkozót.

A bajnokságban harmadik Kispest jelenleg négy ponttal áll rosszabbul az egyetemistáktól, vagyis rossz esetben elég közel kerülhetne egymáshoz a két társaság. Egri siker esetén nem csak a már említett hibátlan mérleg maradna meg, de a hatpontos előny valóban jelentős különbségnek tűnik a potenciális riválissal szemben. Ahogyan fentiekben említettük, nem lesz azonban könnyű a feladat.

A fővárosi piros-feketék a mezőny leggólerősebb csapataként érkeznek a Leányka útra, amit remekül szemléltet a góllövőlista is. Ezen az látható, hogy az élen álló egri Sári Barbarát (71 gól) két kispesti játékos, Szabó Edina (68), és Mód Noémi (58) követ, de még a hetedik Puskás Lilla (53) is ebből a gárdából kerül ki. A jó védekezés így bizonyosan kulcsszereptnak számít majd az Eszterházy szezonbéli utolsó hazai bajnokiján.

Pankotai Luca (2). Nagy küzdelem várható Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I/B Keleti csoportja 10. fordulójának mérkőzése:

HATVANI KSZSE (4.)–ALGYŐ (6.)

Hatvan, Kodály isk., vasárnap, 15.00. V.: Fekete, Tóth D.

Egy hete Nyíregyházán a szezon eddigi leggyengébb játékát nyújtotta a hatvani gárda, ami súlyos 35–26-os vereségbe torkolott. A fiaskó ellenére a Zagyva-parti együttes továbbra is tartja pozícióját az élmezőnyben, a kiegyenlített felsőházban azonban minden pontnak óriási a jelentősége, sok esetben helyezésekben mérhető.

– Még mielőtt bárki is túlzott elvárásokat támasztana a csapat felé, ismét megerősítem: számunkra továbbra is az elsődleges cél a biztos bennmaradás kiharcolása – fogalmazott a hatvaniak edzője, Bárány Zsolt. – Tény, nehezen emészthető vereség után vagyunk, de most már előre tekintünk, s megpróbáljuk feledtetni a történteket. Az Algyő az egyik legrutinosabb csapat a mezőnyben, tele szegedi nevelésű játékossal. Úgy számolunk, hogy hazai győzelem esetén tavaszra is megőriznénk a stabilitásunkat.

Az Algyő kilenc mérkőzés után tíz ponttal áll a tabella hatodik helyén. A Tisza-parti gárda a 2019/2020-as szezonban idegenben még nem nyert mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában