TORNA

2019.11.29. 18:26

Zsebibaba: adácsi csillogás, Eszterházys érték

Az Adácsi Delfin DSE négyese 23 csapat közül a negyedik, az egri Eszterházy Torna Club együttese 12 társulat közül a hatodik helyen végzett a Magyar Torna Szövetség Zsebibaba Országos Bajnokságán.

Bódi Csaba

Az egri Majoros Anna kiváló képességekkel bír Fotó: Balogh Tibor

A tavaszi fordulót az adácsiak aranyéremmel zárták, igaz, akkor a budapesti csapatokat külön értékelték. Az őszi forduló érdekessége, hogy ebben a két forduló összeredménye számított, vagyis a fővárosi csapatok együtt versenyeztek a vidékiekkel.

Az Adácsi Delfin DSE a legjobb vidéki csapat a II. korcsoportban Beküldött fotó

– Kislányaink a 7–8 évesek korcsoportjában szépen helyt álltak, ugyanis a negyedik helyezést szereték meg a 23 induló csapat közül, miközben vidéki viszonylatban ismét az első helyet sikerült elhódítani. Jövőre magasabb korcsoportban próbáljuk megállni a helyünket, hasonló sikerekben bízva – mondta az adácsiak vezetője s edzője, Juhász Péter.

Az Adácsi Delfin DSE tornaszakosztály 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy mozgáslehetőséget biztosítson a gyerekeknek, akik így megismerkedhetnek a szertornával. Kezdetben fiúk és lányok is részt vettek a foglalkozásokon, azonban mára csak kislányokkal foglalkozik az egyesület, ahová 6 és 15 éves kor közötti gyerekek járnak. Rendszeresen 50 fiatal látogatja rendszeresen az edzéseket, közülük 10–15 kislány versenyszerűen űzi a szertornát. Ahogy a példa mutatja, nem is akár hogyan!

Az Eszterházy TC leánykái sokat fejlődtek a tavaszhoz képest Fotó: Balogh Tibor

Az Eszterházy Károly Egyetem Diák-és Szabadidősport Egyesülete torna szakosztályának csapata idén másodszor vett rész a MATSZ sorozatában, ahol a legkisebbeknél (2013-ban vagy később születettek) szerepeltek.

– Az I. korcsoport összesített hatodik helye nagyon értékes, csupán tizedre maradtunk le a dobogós helyezéstől – értékelt Varga Attila, aki Toronya Alexandrával és Mocsárkó Zsófiával együtt készítette fel az egrieket. – Külön dicsőség, hogy nagy torna múlttal rendelkező fővárosi egyesületek és régóta sikeresen működő két vidéki klub mögött értük el ezt a szép eredményt.

A vezetőedző kiemelte, hogy a lányok mindössze bő egy esztendeje vesznek részt heti rendszerességgel tornaedzéseken, ezen rövid idő alatt rengeteget fejlődtek nemcsak a sportági tartalmak tekintetében, hanem a tornasporthoz való viszonyulásuk, elköteleződésük terén is.

– Edzőként mindig nagy öröm számomra, ha a gyermekek képesek magas szinten visszadni az edzéseken elsajátított gyakorlatanyagot, ráadásul mindezt egy számukra még viszonylag új környezetben végrehajtva – tette hozzá Varga Attila. – Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki bármilyen módon és formában hozzájárult az elért eredményhez. Továbbra is várjuk a sportág iránt érdeklődő lányok jelentkezését, hiszen tornázni öröm!

Az egri Majoros Anna kiváló képességekkel bír Fotó: Balogh Tibor

MATSZ Zsebibaba Oszágos Bajnokság

II. kcs. (2011–2012-ben születettek)

4. ADÁCSI DSE (Csontos Kata, Muszka Luca, Szabó Linda, Valyon Dóra) 69,100 pont

I. kcs. (2013-ban születettek és fiatalabbak)

6. ESZTERHÁZY TORNA CLUB (Bódi Zsófia, Sebestyén Nóra, Szakács Lili, Majoros Anna, Bárdos Blanka) 69,600 pont

A részletes eredmények itt tekinthetők meg:

https://matsz.hu/eredmenyek/torna/2019/2019-11-24_16_matsz_zsebibaba/matsz_zsebibaba_csb_2ford_1-kcs_ob.pdf

https://matsz.hu/eredmenyek/torna/2019/2019-11-24_16_matsz_zsebibaba/matsz_zsebibaba_csb_2ford_2-kcs_ob.pdf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában