LABDARÚGÁS

2019.12.05. 19:57

Megyei válogatott: lesznek nagy hiányzók, de vernék a veretlent

Hasonló magasságba még nem jutott Heves megye válogatottja, amely a hétvégén az 5. Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornájának (MAVONT) négyes döntőjében szerepelhet. A Győr-Moson-Sopron megyei Lipót SE sportkomplexumában két mérkőzés vár a mieinkre.

Bódi Csaba

A selejtező után újra szeretnének sikernek örülni a mieink Fotó: Huszár Márk

Egy héttel ezelőtt a Mezőkövesden rendezett regionális selejtezőn veretlenül zárt szűkebb hazánk válogatottja. Igaz, az első helyen történő továbbjutást jelentősen befolyásolta egy jogosulatlan szerepeltetés követő óvás, amelynek köszönhetően a mieink lehetnek ott az országos fináléban.

A selejtező után újra szeretnének sikernek örülni a mieink Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Túl az első lépcsőfokon

– Személyes és családi okok miatt néhány helyen változott a játékoskeret, amelyet ezúttal 17 labdarúgó alkot – rögzítette Heves megye válogatottjának vezetőedzője, az őszi első Lőrinci VSE szakvezetője, Bódis Barna. – Három egerszalóki futballista, Busai Barna, Ficzere Péter és Varga László nem tarthat velünk, ahogy a mezőkövesdi selejtezőn szerepeltek közül Mohácsi Gábor (Marshall-ASE) és Jónás Gergő (Domoszló) is hiányzik majd. Helyettük Sulcz Márió (Pétervására), Héder Norbert (Lőrinci) és Borics Levente (Heves) kap lehetőséget a bizonyításra. Azzal, hogy sikerült bejutni a legjobb négy közé, megtettünk egy nagyon fontos lépcsőfokot. Ez azonban még nem az út vége. Szeretnénk minél eredményesebbek lenni, de nem esünk túlzásokba, ezért egyelőre csak arra összpontosítunk, hogy a Baranya megye elleni elődöntőn túljussunk. Mérleget menet közben nem szerencsés vonni, ezt meghagyjuk vasárnap délutánra, amikor majd zárul a torna.

Bódis Barna egyelőre csak a Baranya elleni meccsre koncentrál Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Kifogná az „aranyhalat”

Bódis Barna közvetlen segítőjeként a Felsőtárkány SC játékos-edzője, Montvai Tibor tiszai horgászással hangolt a lipóti rendezvényre. – Húsz évre nyúlik vissza, hogy decemberben gyerekkori jó barátaimmal együtt egy-két napot a horgászásnak szentelünk – beszélt a partról a hajdani NB I-es labdarúgó. – Ficzere Péter sajnos a döntőben nem lehet ott, míg másik cimborám, Menyhárt Tamás a pásztorvölgyi bajnokságra készül, ugyanis ő a Protek-Hangácsi Pincészet címvédő csapatának vezetője. Péntektől persze már csak arra koncentrálok, hogy a hétvége minél jobban alakuljon. Egy hete Mezőkvesden remek társaság mutatta meg, hogy más régióban sem sokkal jobbak a megyei bajnokságban futballozók, mint Hevesben. Valamennyi játékosnak meg volt az egyéni motivációja arra, hogy miért kell bizonyítania és ezt meg is tették a mieink. A megyei igazgatóságnak köszönhetően profi körülmények mellett lehetett teljesíteni. Az eredmények jó hangulattal párosultak, jól éreztük magunkat a selejtezőn, ebből erőt merítve szeretnénk tovább fűzni ezt a szépen induló történetet. Ha pedig kifognák az „aranyhalat”, az maga lenne a mennyei boldogság.

Montvai Tibor sokat kapott a csapattól, de itt nem állnának meg Fotó: Lénárt Márton

Az ellenfélről

Baranya csapata veretlenül, kapott gól nélkül nyerte a Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornát. A Varga László vezette együttes Tolna (1–0), Fejér (1–0), Somogy (8–0) és Budapest (0–0) legjobbjait is maga mögé utasította Székesfehérváron. A keret magját és a vezetőedzőjét is a megyei I-es listavezető Pécsvárad adta, kiegészülve a PEAC, a PVSK, a Mohács és a Boda labdarúgóival.

Tizenheten alkotják a játékoskeretet

Az országos döntőre 17 fős kerettel utazik válogatottunk.

KAPUSOK: Gedei Krisztián (Lőrinci), Puporka Dániel (Pétervására).

MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Tari János, Székesi Ádám, Ágói Zoltán, Héder Norbert (mind Lőrinci), Sramkó Ronáld (Egerszalók), Nyerges Krisztián, Sulcz Márió (Pétervására), Pelyhe Kristóf, Kálmán József (mindkettő Felsőtárkány), Timon Levente Kolos (Energia SC Gyöngyös), Szabó Bertold, Tari Szabolcs (mindkettő Heréd), Borics Levente (Heves), Czene Levente (Gyöngyöshalász), Bárdos Bence (Marshall-ASE).

A STÁB TAGJAI. Csapatvezető: Fodor Pál. Csapatmenedzser: Domoszlai Péter. Vezetőedző: Bódis Barna (Lőrinci VSC). Edző: Montvai Tibor (Felsőtárkány SC). Masszőr: Tábit H. Adél

Busai Barna nem tart majd a többiekkel Fotó: Huszár Márk

A lipóti négyes döntő programja

DECEMBER 7., SZOMBAT

1. elődöntő, 14.30: Heves–Baranya

2. elődöntő, 16.00: Veszprém–Bács-Kiskun

DECEMBER 8., VASÁRNAP

Bronz mérkőzés, 12.00: 1. elődöntő vesztese–2. elődöntő vesztese

Döntő, 13.30: 1. elődöntő győztese–2. elődöntő győztese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában