LABDARÚGÁS

2020.01.15. 17:48

A búcsúzó gyöngyöshalászi edző: mindenkinek így a legjobb

A Gyöngyöshalász SE megyei I-es csapatánál történt edzőváltás követően a búcsúzó asszisztens tréner, Hordós Dániel elmondta, miért került sor a kenyértörésre.

B. Cs.

Hordós Dánielnek a legdrágább az idő Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

– A vezetés kezdeményezte a vál(t)ást, vagy ön látta jobbnak, ha távozik?

– Igazából a megváltozott körülmények ébresztettek bennem olyan gondolatokat, amelyek arra sarkalltak, hogy gondolkozzak el a további munkán – fogalmazott a 33 éves Hordós Dániel. – Mivel azonban nem láttam a kiutat, muszáj voltam olyan ultimátumot adni a vezetőségnek, amivel ők nem értettek eggyet, és a változás mellett döntöttek. Sajnos olyan meghatározó játékosokat veszítettünk a nyáron, mint Harmat Bence vagy Fülöp Viktor, akiket nem tudtunk pótolni. Emellett sok játékosunknak megváltoztak az életkörülményei. Értem ezalatt, hogy az életünkben nem az első vagy a második, hanem negyedik vagy ötödik helyen állt a foci. Ez nyilván érthető ház, gyerek, munkahely, maszek, hobbi stb. miatt, csak ők már nem nyújtanak maximumot az edzésen, hanem inkább csak túlélni akarják a tréninget, a hétvégére meg hullafáradtak.

Megváltozott továbbá a csapatok játékstílusa. Ez bennünket abban befolyásolt, hogy sok csapat rettentően deffenzív, miközben mi bárki ellen felvállaltuk a nyílt játékot, ám ez többször pontokba került. Manapság az a fontos mindenkinek, mennyi az eredmény, és nem az, hogy ezt miként érte el. Pici darab, de az ellenünk játszó csapatok sok sárga lapos pénzbüntetést kaptak, ami a mi játékunkat törte szét, és emiatt nem tudtunk eredményesek lenni. Tovább a vezetőségen volt egy állítólagos nyomás a jobb helyezés elérése érdekében, amit elfogadtam tőlük, és ennek helyet is adtam, mivel ez a keret nem erre a helyezésre hivatott. Így végül mindenkinek az volt a jobb döntés, ha a továbbiakban más edző vezeti a csapatot.

Hordós Dánielnek a legdrágább az idő Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A Gyöngyöshalászon töltött három és fél éves időszakból mit őriz meg magában leginkább?

– Nagyon sok szép dolog történt velem Halászon. Rengeteg fantasztikus sportembert ismertem meg. Lettek régi új barátok, megszületett a keresztfiam, akadtak olyan eredményeink, amelyekre joggal lehet büszke, és valószínűleg ezeket soha nem felejtem el. Sokat köszönhetek a játékosaimnak a hozzám történő viszonyulásáért, mert mindig csapatként dolgoztunk együtt. Nyilván előfordultak nehéz időszakok, és arra is akadt példa, hogy nem mindenkivel találtam meg a közös hangot, vagy a helyét a csapatban. Ez sajnos ezzel a „szakmával” jár, de remélem, máshol megtalálták a számításukat. Ismertem meg szörnyű, degradáló és nevetséges habitussal rendelkező „nézőt” és edzőt is az elmúlt időszakban, de mindkettőjüknek sok sikert kívánok a továbbiakban! Köszönöm az életem ezen időszakában történt eseményeket Gyöngyöshalásznak, összességében szép időszakot hagyok magam mögött.

– Merre vezet az útja, mi jelentheti a folytatást?

– Mint mondják, manapság nem a pénz a legdrágább, hanem az idő, és most ezt próbálom úgy osztani, hogy több jusson a családomra és a hobbimra. Szóval, egy időre biztos ennek élek. Már két csapattól kerestek, ám egyelőre nem szeretnék a labdarúgással foglakozni. Kell egy kis idő, amíg leülepszik bennem az elmúlt időszak. Biztos vagyok benne, ha úgy alakul, ebből gárdából sok játékossal dolgozok még együtt, mint ahogy az is, hogy pár labdarúgóval soha nem szeretnénk semmilyen formátumban. Sok sikert kívánok erre a félévre a csapatnak és az új edzőnek, Majzik Zoltánnak. Remélem, elérik a kitűzött céljaikat és ott lesznek tabella elején.

A megyei I. osztály állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában