kempo

2020.02.12. 18:05

Az egri a legjobban fejlődő vidéki kempo klub

Az egri Bushido Kempo Akadémia érdemelte ki a 2019-es év legjobban fejlődő vidéki dódzsóját megillető elismerést. A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség a budapesti Kempo Gálán 14 kategóriában díjazta az arra érdemeseket.

B. Cs.

Az egri egyesület népes társasággal képviseltette magát az ünnepi rendezvényen Fotó: Zenbukankempo.com

 

– Fejlődésünk egyik kulcsa a kiváló edzők jelenléte – világította meg a Bushido Kempo Akadémia vezetője, Stregova Zsolt. – Ők azok, akik a hétköznapokon fáradságot nem ismerve, áldozatos munkával biztosítják, hogy mi kaphattuk a legdinamikusabban fejlődő vidéki klubnak járó jutalmat. A trénerek barátokként is jelen vannak az életemben. Az elismerésért köszönet a sportági szövetségnek, számunkra ez óriási megtiszteltetés.

Az egri egyesület népes társasággal képviseltette magát az ünnepi rendezvényen Fotó: Zenbukankempo.com

A Hadtörténeti Múzeumban rendezett gálán az egrieket Stregova Zsolton kívül Papp Valér, Szabó Zoltán, Sztrancsik Balázs, Jágerszky Attila, Gyenes Ádám, Berta Gergely és Hegyi Árpád képviselte. Ők azok, akik a jelen kiválóságai a kempo 2001 óta íródó egri történelmében. A kezdeti létszám az évek során folyamatosan emelkedett, az elmúlt félévben több mint 80 regisztrált tagot tartottak nyilván az egyesületnél.

– A mostani elismerés minden aktív és ma már nem aktív tag részese, így nekik is hálával tartozunk. Köszönet jár a szülőknek és a hozzátartozóknak is a támogatásért. Utoljára hagytam a feleségem, de ő a legelső, aki a kezdetek óta hisz bennem és támogat. Biztos vagyok abban, hogy nélküle nem érnék el ilyen sikereket – zárta szavait Stregova Zsolt.

Huszonöt éve

A kempo 1960-as, 70-es években jelent meg Magyarországon, majd a 80-as években kezdett igazán teret hódítani. Az 1995-ös reform során jött létre a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség.

 

Címkék#kempo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában