VÍZILABDA

2020.02.21. 16:21

Ezt a csatát csapatként kell megnyerni az egri vízilabdásoknak

Elkezdődik a szezon azon része ami eldöntheti, hogy az egriek el tudjuk-e érni a kitűzött célokat.

S. K.

A győzelem lendületet adhat az egrieknek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi Eurokupa elődöntőjének 1. mérkőzése:

AN BRESCIA (olasz)–ZF-EGER

Brescia, Mompiano úszóközpont, szombat, 19.00.

A második számú európai kupasorozat negyeddöntőjében a megyeszékhelyiek a francia Team Strasbourg SNS együttesével szemben ötméteresekkel harcolták ki a továbbjutást, míg a Brescia kettős győzelemmel, 28–20-as összesítéssel búcsúztatta a PannErgy-Miskolci VLC csapatát.

– Elkezdődik a szezon azon része, ami eldöntheti, hogy el tudjuk-e érni a kitűzött célokat – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert a klub honlapján. – Ez azonban nemcsak a Brescia elleni mérkőzésen múlik. Az elkövetkezendő tíz napban az olaszok elleni párharcon kívül megmérkőzünk a bajnokságban a Honvéddal és az OSC-vel is. Nem könnyű feladat, és látunk már más sportágakból is példát arra, hogy nagy bravúrok után, érthetetlen vereségek következnek. Azért, hogy ne járjunk így, nekem az a feladatom, hogy erre a sorozatra készítsem fel a csapatot. A játékosoknak azonban most csak és kizárólag a bresciai mérkőzéssel kell és szabad foglalkozni. A stábomnak és nekem, viszont előre is kell tekinteni.

A győzelem lendületet adhat az egrieknek Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A lombardiai gárda tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyert, Nicolas Presciuttiék hét sikerrel megvívott találkozót követően fogadják az Egert. Legutóbb szerdán, 10–7-re nyertek a Napoli vendégeként.

– Alaposan felkészültünk, sokat videóztunk, az ellenfél egyes játékosait külön-külön is górcső alá vettük. Ezt a csatát azonban nem az fogja eldönteni, hogy az egyes posztokon melyik csapat képes jobb játékosokat felvonultatni, sokkal inkább csapatként kell dominálnunk. Talán az lehet a nyerő taktika, ha végig ott maradunk a nyomukban és nem engedjük ellépni őket, egyik negyedben sem. Ez türelmetlenné teheti őket. Rájuk nehezedik nagyobb nyomás, hiszen hazai medencében játszanak, amihez jön még egy kis olasz mentalitás, ami könnyen kapkodóvá teheti a játékukat.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett Mompianoban, a szakember így válaszolt:

– Csak a győzelemre gondolok – fogalmazott Dabrowski. – Nem számolgatok, hogy esetleg egy kisebb arányú vereség vagy döntetlen már jó eredmény lenne, s majd hazai medencében vívjuk ki a továbbjutást. Győzni kell Bresciában, s akkor abból a sikerből fakadó lendülettel mehetünk tovább az utunkon.

Az egrieknél mindenki egészséges. Ezúttal Kürti Dominik és Lukács Dorián maradt ki az utazó keretből. Az Eurokupa elődöntőjének másik mérkőzésén a Nagyvárad a szintén olasz Ortigiával csatázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában