VÍZILABDA

2020.02.10. 18:43

Két egri játszhat a franciák ellen

Ha a mieink nyernek, csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.

B. Cs.

Kardos Gergely védheti a magyar válogatott kapuját Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

Kardos Gergely és Gyárfás Tamás a ZF-Eger csapatának játékosaként szerepelhet a franciák otthonában kedden 20.30-tól sorra kerülő világliga-selejtezőn. A két héttel ezelőtt befejeződött budapesti Európa-bajnokságon győztes magyar válogatottból hatan kerültek be az utazók közé. Märcz Tamás szövetségi kapitány döntését a kerethirdetésnél betegségek is alaposan befolyásolták.

Kardos Gergely védheti a magyar válogatott kapuját Fotó: Lénárt Márton

– A francia válogatott otthonában biztosan nem lesz könnyű feladatunk, ugyanis ellenfelünk a középmezőny markáns csapata, nem véletlen, hogy klubjai a nemzetközi porondon is figyelemreméltó eredményeket érnek el – mondta a szakember, ugyanakkor leszögezte: győzelmet vár, mert a keretet így is rutinos, a válogatottban már többször szerepelt játékosok alkotják.

Ha a magyarok nyernek, csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.

A franciák elleni keret

KAPUSOK: Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC)

MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Bedő Krisztián (Noisy de Sec, francia), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában