ATLÉTIKA

2020.03.17. 18:52

A hevesiek bronzot hoztak Vasból

Az Ikarus BSE színeiben négy hevesi gerelyhajító szerepelt Szombathelyen az ifjúsági és junior korosztályú atléták téli dobó országos bajnokságán.

B. Cs.

Nagy Zsombor, Somodi Bálint, Megyeri Dávid és Tóth Lilla a Dobópápa szobránál Fotó: Megyeri István

Fotó: Picasa

Az ifjúsági korosztályban (16–17 évesek) a lányok között Tóth Lilla legjobb eredményét a harmadik sorozatban érte el, amikor 34,90 méterre repül a gerelye és ezzel a hatodik helyen zárt. Ugyanebben a korosztályban a fiúk mezőnyében Megyeri Dávid a negyedik helyet tudta megszerezni. A legjobban a negyedik kísérlete sikerült, amikor 56,29 méterre dobta a szert. A negyedik hely pályafutása legjobbját jelenti egyéni versenyszámban, országos bajnokságon. A junior korosztályban (18–19 évesek) Somodi Bálint 42,24 métert ért el, és ezzel az ötödik helyet tudta megszerezni, ugyanakkor Nagy Zsombor a tavalyi legjobbját csaknem öt (!) méterrel javította meg (52,47 méter), és ezzel bronzérmet szerzett az ob-n.

Nagy Zsombor, Somodi Bálint, Megyeri Dávid és Tóth Lilla a Dobópápa szobránál Fotó: Megyeri István

– Nagy Zsombornak remekül sikerült a juniorok közötti bemutatkozása, ugyanis neki ez az első éve ebben a korosztályban. Rá is igaz, ami Megyeri Dávidra: egyéni versenyszámban ezúttal érte el a legjobb országos bajnoki helyezését – értékelt a hevesiek edzője, Kovács Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában