ERŐEMELÉS

2020.03.31. 13:33

Az egri erőemelő világbajnok úgy véli, a nehéz időszak jót is szülhet

Bocz Tamás világbajnok erőemelő szerint egészségtudatosabbá válhat a társadalom a koronavírus-járványt követően.

S. K.

Bocz Tamás augusztusi versenyre készül Fotó: Huszár Márk

Arra a kérdésre, hogy mennyire zökkentették ki fizikálisan vagy épp mentálisan a koronavírus-járvány okozta megváltozott körülmények, Bocz Tamás így válaszolt:

– Egyelőre állom a sarat, azokat a társakat sajnálom, akik a tavaszi versenyekre készültek, mert ezeket ugyebár egytől-egyig lefújták – fogalmazott a World United Amateur Powerlifting (WUAP) szervezetnél 2014-ben világbajnok egri erőemelő. – Számomra az év első viadala augusztus közepén az írországi ABS Pro Weekend nevet viselő pénzdíjas profi verseny lesz, ahol a földkerekség legjobbjai méretik meg magukat. Egyelőre az alapozó időszakban vagyok, ami azt jelenti, hogy heti háromszor három órás edzés szerepel a programban.

Bocz Tamás augusztusi versenyre készül Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A járvány terjedését lassító kormányintézkedések ugyan korlátozzák az edzőtermi tréningeket is, de jelenleg erre még akad megoldás.

– Mivel sportegyesületként is üzemelünk, a tagok kiscsoportos edzések keretében korlátozott időszakban, szigorú higiéniai előírásokat betartva látogathatják az edzőtermet – folytatta a HQ4 Fitness & Powerlifting Team SE vezetője. – Ha a későbbiekben újabb szigorítások lépnek életbe, kiosztom a súlyokat és mindenki otthon folytathatja a felkészülést. Az edzőteremben mindössze a bérletesek tizenöt százaléka maradt az elmúlt hetekben.

A sportágban tevékenykedők elhivatottságát mit sem befolyásolja a veszélyhelyzet, ugyanakkor az is tény, hogy a világjárvány közvetett módon egyre több embert állít az egészséges életmód zászlaja alá.

– A közösségi oldalakon látom, hogy hirtelen nagyon sokan kezdtek bele az otthoni edzésekbe, akad aki a tréningek mellett kis túlzással marokszámra eszi a különböző vitaminokat is, hogy fittebb és ezáltal talán ellenállóbb legyen a koronavírussal szemben – osztotta meg a 37 éves sportember. – Beszédes, hogy egy ilyen járvány kellett ahhoz, hogy az embereket ráébressze, többet kellene foglalkozniuk az egészségükkel. Ebből kiindulva bízom benne, hogy akár jót is szülhet ez a kétségkívül nehéz időszak és a sokkal egészségtudatosabb társadalomban élhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában