DARTS

2020.04.13. 19:42

Gyöngyösön már szárnyalnak a Kolor kolibrik

Céltudatos vezetés és jól felépített klubprofil jellemzi a Kolor Darts Sport Egyesületet. A fiatal gyöngyösi egyletnél az országos élvonalba kerülésen túl azt tervezik, hogy minél színvonalasabb versenyek házigazdái lehessenek.

Bodolai Zsolt

A Kolor Darts SE versenyzői az élvonalba vágynak Fotó: Czímer Tamás

Fotó: CZIMER TAMAS

– Két kedves barátunk és klubtagunk 2016-ban egy kulturális mulatóban havi rendszerességgel rendezett versenyt, onnan indult az egész – emlékezett vissza a Kolor Darts SE elnöke, Szalay Zoltán. – Idővel átkerült a szervezés hozzám és a rendszeresen résztvevő játékosokkal úgy döntöttünk, szintet lépünk. Így 2018 őszétől hivatalos sportegyesületként működünk. Az akkor még 17 alapító tagot számláló társaságunk elnökségét Gyetvai Ákossal és Kovács Norberttel együtt hárman alkotjuk. Sike Zoltán a weboldalért és a Magyar Darts Liga fordulókért felel, míg a hazai versenyek lebonyolítása Szabó Tamás és Fazekas János feladata. A termet Horváth Géza biztosítja az egyesületnek, Cseh Ádám pedig a nyilak és a kiegészítők felelőse.

A mátraaljaiaknak másfél év alatt sikerült majdnem megdupláznunk a létszámunkat. Jelenleg 33 taggal rendelkezik az egyesület, ebből három a hölgyek, kettő az utánpótlás korú játékos száma, versenyengedéllyel huszonketten rendelkeznek.

A Kolor Darts SE versenyzői az élvonalba vágynak Fotó: Czímer Tamás

– A helyi kulturális mulató emeleti helyiségében rendezkedtünk be, amelynek adottságai miatt „csak” négy táblán zajlanak a versenyek – folytatta a vezető. – Ebben az évben emeltük a lécet és még több viadalnak adunk otthont. A Magyar Darts Liga (MDL) küzdelmeiből kilenc játéknapot rendezünk, a Grand Slam nevet viselő tornából pedig az eddigi kettő helyett hármat tervezünk. „Hazai” versenyünk, a 18 fordulós Darts & Beer sorozat mellett egy tíz játéknapos páros viadalt is indítottunk, de a kialakult helyzet miatt számos változással kell számolnunk. Mi is kíváncsian várjuk, mit tartogat a jövő számunkra a versenyek vonatkozásában.

A Nemzeti Bajnokság egyéniben még várat magára, de csapatszinten már belekóstoltak az országos események légkörébe, amely magával is ragadta a gyöngyösieket. A nívós környékbeli próbatételeken és az MDL fordulókon viszont már bontogatják a szárnyaikat a „kolibrik”.

– Egyéniben nem indítottunk még senkit sem az NB I-ben, ellenben az NB III-as csapatbajnokin 2019-ben is részt vettünk már, s egy hajszállal maradtunk le a rájátszástól – magyarázta Szalay Zoltán. – A tavalyi eredmény annyira lázba hozta egyletünket, hogy idén három gárdát is indítottunk, és bízom benne, hogy ezúttal összejön a rájátszás is valamelyik csapatnak. Több játékosunk is szép eredményekkel tért haza a régióban rendezett openekről és MDL fordulókról, majdnem minden versenyen találhattuk „kolibrit” az élmezőnyben. Szépen lassan megmérettethetjük magunkat országos szinten is. A klub célja, hogy minél színvonalasabb versenyeket, openeket (ezeken versenyengedéllyel nem rendelkező játékosok is indulhatnak) rendezhessünk, illetve idővel az országos élvonalba szeretnék kerülni. Valamennyi játékosunknak meg van a maga egyéni célja, amiben – ahogy tudunk – mindenkit támogatunk.

Segítséget egyelőre csak az egyesületen belül vagyunk képesek nyújtani egymásnak. Gondolok itt az ingyenes teremre, a kedvezményes mezekre, az ingyenes weboldal-fejlesztésre és még sorolhatnám. Minden tag azzal segít, amivel tud, amihez ért, vagy amiben magánemberként is dolgozik. A minimális tagdíjból és a versenybevételek egy részéből próbáljuk fenntartani magunkat, ami az életben maradáshoz elég, de egy nagyobb teremre sajnos nem. Tagjainkat „aktivitás” alapján tudjuk támogatni, ám ez egyelőre a versenyengedélyek kiváltásában ki is merül.

Amikor még lehetett együtt edzeni, így nézett ki egy gyakorlás Fotó: Czímer Tamás

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások a versenyzés nem teszik lehetővé, viszont a gyakorlást nem veheti el semmilyen szigorító határozat, ugyanis otthon, csoportosulás nélkül is játszható sportról beszélünk.

– A vírus miatti tilalmak nem gátolják a felkészülést, csupán a versenyzés lehetőségét vágják el a játékosoktól, de így is akad kezdeményezés az egyleten belül. Tervként szerepel egy online-verseny, azonban jelenleg mindenki az otthonában gyakorol. Tudtommal minden tagunk a saját háztartásában rendelkezik táblával. A közösségi oldalunkon található egy öt pontból álló „karantén” kihívás, ami egy házi felmérőnek indult még a jelenlegi kijárási korlát előtt. Arra buzdítok mindenkit, hogy, aki kedvet kapott, az csatlakozzon hozzánk, vegyen részt egy-két versenyünkön, hogy kicsit jobban megismerjük egymást, így személyesen tudunk beszélni a feltételekről, de a közösségi oldalunkon is várjuk az érdeklődőket. Ám addig is mindenki vigyázzon magára és tartsa be a szabályokat, hogy minél hamarabb közösen álljunk ismét a táblák elé és versenyezzünk egy jót – zárta gondolatait Szalay Zoltán.

 

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában