LABDARÚGÁS

2020.05.25. 21:09

Az apciak fentebb vágynak a megyei III. osztályból

Apcon nem jött össze a terv. Az ATE csapata bármennyire is szerette volna veretlenként megnyerni a 2019/20-as bajnoki címet, ez meghiúsult a járvány miatt idejekorán lezárt szezonban. Azonban már előrenéznek megyei III-as klubnál.

Bódi Csaba

Az Apci TE 2019/20-as idényben szerepelt csapata

Forrás: beküldött

– Szerettük volna megmutatni magunknak és a megyének, hogy egyedüli veretlenként megnyerjük a bajnokságot – felelte a heol.hu érdeklődésére a megyei III. osztályú bajnokság Nyugati csoportjában első helyen végzett Apci TE elnökségi tagja, egyben a felnőtt gárda felkészítője, Fodor László. – Ez sajnos a kialakult helyzet miatt meghiúsult, viszont tudjuk, hogy mindenkinek az egészsége az fontosabb, úgyhogy elfogadtuk a számunkra nagyon kedvezőtlen határozatot. Játékosaink nagy része rendkívül fiatal (és ez remek), akiknek még nincs felnőtt érmük, ezen is felül bajnoki címük, ezért ők kicsit szomorúak. Az idősebb futballisták se nagyon örültek, ám ők jobban elfogadták a helyzetet. Játékosaim az ősszel azonban megmutatták, hogy ezt a pontvadászatot bizony fölényesen nyertük volna.

Az Apci TE 2019/20-as idényben szerepelt csapata Fotó: beküldött

Fodor László visszapillantott a másfél évvel ezelőtti állapotra, amikor a barátaival együtt átvette az apci egylet vezetését. Akkor elsődleges célként a gyerekek helyi sportéletbe történő bevonzását jelölték meg.

– Sajnos ez korábban tíz éven keresztül nem működött – tette hozzá a vezető. – Jelenleg U7-es, U9-es, U11-es, U13-as és U19-es korosztályú gárdát szerepeltetünk. Második célkitűzésként azt jelöltük meg, hogy sok apci fiatalt visszacsábítsunk a felnőttcsapatba, és nyerjünk bajnoki címet a megyei III. osztályban. Ez is részben sikerült, miközben majdnem minden apci fiatal hazatért.

Az ATE-nál jelen pillanatban ott tartanak, hogy a héten ülnek össze a felnőtt játékosokkal megbeszélni a hogyan továbbot. A csapatból eddig senki sem jelezte távozási szándékát.

– A vezetőség terve a magasabb osztályban történő indulás, ezt a csapat részéről természetesen vállaljuk is – folytatta Fodor László. – A feltételek adottak, a pénzügyi háttér megteremtése pillanatnyilag a főtámogatónak számító önkormányzaton múlik. Reményeink szerint a döntéshozók is megtiszteltetésnek vennék, ha magasabb osztályba indulna a csapat, mi pedig örülnénk, ha megkapnánk azt az összeget, ami a zavartalan működéshez szükséges. A vezetés tagjai az elmúlt hónapokban nem álltak le. Tovább bővül és szépül a sporttelep, rendszeresen nyírjuk és locsoljuk a pályát, hogy az a bajnoki nyitányra jó állapotba kerüljön.

Így zárt a megyei III. Nyugati csoportja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában