VÍZILABDA

2020.05.12. 15:59

Keresik a megoldást az Egri Vízilabda Klub megmentésére

Mentsük meg az egri vízilabdát – ezzel az üzenettel tartott sajtótájékoztatót Martonné Adler Ildikó, az egri Fidesz elnöke és Kovács Cs. Tamás, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP).

M. H.

Fotó: Nemes Robert

– Eger mindig büszke volt kiváló sportolóira, kiemelten kezeltük a sportot, különösen annak zászlóshajóját, a vízilabdát. A költségvetés elfogadása után szinte azonnal utaltuk a működési támogatásokat, de legkésőbb április 15-ig. Azon igyekeztünk, hogy biztonságosan működhessenek – fogalmazott Martonné Adler Ildikó. Szavai szerint az önkormányzatok feladata az utánpótlás támogatása, de mint mondta, korábban a versenysportot is dotálták, így a vízilabda klubot is.

– Szomorúnak tartom, hogy az Egri Vízilabda Klubot a megszűnés fenyegeti. Eger és a vízilabda egyet jelent, nem véletlen, hogy itt épül a Nemzeti Vízilabda- és Úszóközpont. A mindenkori városvezetésnek kiemelt feladata, hogy támogassa ezt a hagyományos sportágat. Tisztában vagyunk azzal, hogy a veszélyhelyzet átírta az élet minden területét, mégis meg kell találni a megoldást, hogy az egylet megkapja azt a 68 millió forintot, melyet a közgyűlés megszavazott – tette hozzá.

Kovács Cs. Tamás szerint, minden sportszeretőt megdöbbentett a hír, melynek értelmében az Egri Víziladba Kft. jelen formájában megszűnik.

– Félő, hogy a mind a női, mind a férfi csapat nem tud elindulni jövőre az első osztályban. Hétfőn a két csapat, valamint az irodai munkatársainak mondták fel a szerződését. Szégyenletes az, hogy ez megtörténhetett. Februárban, amikor a költségvetést tárgyaltuk, elfogadtuk a sportra vonatkozó részt, ami több mint 200 millió forintot jelent, ebből pedig 68 millió forint szántunk a vízilabdára. Ez alapfeltétele a működésnek. Segítsük, hogy megmeneküljön az egylet – fogalmazott.

A tájékoztatón elhangzott egy kérdés a DigiSport által közzétett interjúra utalva, melyben Szécsi Zoltán, ügyvezető elnök úgy nyilatkozott, a kft-nek az ellehetetlenülését sokkal inkább egyetlen egy komoly ügy okozta. Egy két és fél évet felölelő NAV-vizsgálat, amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult.

– Mint említettem, az önkormányzat feladata a sportegyesületekkel szemben az, hogy a működési támogatást biztosítsuk közgyűlési döntést követően. Az Egri Vízilabda Klub mindig időre, és szabályosan elszámolt az testülettől kapott támogatásokkal. Nekünk ezt volt jogunk, és lehetőségünk vizsgálni – felelt Martonné Adler Ildikó.

Mirkóczki Ádám polgármester a tájékoztatóra reagálva közleményt adott ki. – Szeretném felhívni Kovács Cs. Tamás és Martonné Adler Ildikó figyelmét arra, amint nyilván ők is pontosan tudnak, hogy addig nem utalható anyagi támogatás egyetlen sportegyesület számára sem, amíg az előző évi önkormányzati támogatásról el nem számolt szabályosan. Sajnos a vízilabda klubnak ez a mai napig nem sikerült, így az idei támogatás utalásának jogi akadálya van – írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában