ATLÉTIKA

2020.06.07. 18:57

Érmek és aranyjelvények a hevesieknek

Három hónap kényszerszünet után a hétvégén újra versenyezhettek a hevesiek.

B. Cs.

Detrik Balázs (balról), Kovács László (jobbról) Beküldött

Fotó: Megyeri István

Az Ikarus BSE színeiben szereplő versenyzőik közül két súlylökő lépett a dobókörbe a szombathelyi meghívásos versenyen. A felnőtteknél a kétszeres országos bajnok Detrik Balázs és az utánpótlás korú Kovács László állt rajthoz.

Detrik Balázs (balról), Kovács László (jobbról) Beküldött fotó: Megyeri István

– Nem lehetett kimagasló eredményt várni, ugyanis négynapos, kemény edzőtáborozás után utaztunk a vasi fővárosba, ráadásul Balázs kisebb betegségen esett át – értékelt Kovács Gyula edző. A körülményekre figyelemmel mindkét versenyző eredménye elfogadható. Detrik 16,09 méteres lökéssel bronzérmes lett, míg Kovács 16,29 métert teljesített, amivel ezüstérmet nyert. A versenyt az idei fedettpályás országos bajnok, Tóth Balázs nyerte.

Immár hivatalos, hogy 2019-ben két hevesi versenyző érdemelt ki aranyjelvényes minősítést. Egyikük éppen Kovács László, míg a másik a serdülő korosztályú Barta Zoltán, aki megnyerte az idei fedettpályás bajnokságot, ahol megjavította eddigi legjobb eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában