KÉZILABDA

2020.07.10. 15:20

Az Eszterházy beállója az MTK edzésén tűnt fel

Az egriek a Hajdúnánás, a hatvaniak a DEAC ellen kezdhetik a bajnoki pontok gyűjtögetését.

S. K.

Sári Barbara ismét NB I-es klubhoz kerülhet

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Iván Emese (Békéscsaba), Pados Mónika (Gárdony-Pázmány), Petrovics Gerda (Hajdúnánás) és Győrffy Alexandra (Érd) után Sári Barbara lehet az ötödik játékos, aki távozik az Eszterházy SC NB I/B-s női csapatától. A 29 éves beálló az élvonalbeli MTK Budapest első edzésén tűnt fel, a klubváltásról azonban hivatalos tájékoztatást még egyik fél sem közölt.

Sári 2013 nyarától egyéves békéscsabai kitérővel összesen hat szezont töltött az egri egyetemisták kötelékében, mindkétszer tagja volt az NB I-re átszállójegyet váltó Eszterházynak. A Dunaszerdahelyre távozó Debre Viktor utódjaként, edzőként immár Zsadányi Sándor által irányított egriek eddig hat új játékos – Bató Lili (Szeged KKSE), Szecsődi Laura (Vasas), Gindeli Panna (Orosháza), Vajk Eszter (Alba Fehérvár), Jurmann Gréta (MTK), Solt Anna (FTC) – érkezéséről számoltak be. A csapat július 20-án kezdi a felkészülést.

Sári Barbara ismét NB I-es klubhoz kerülhet Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Eközben a Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a NB I/B-s küzdelmek 2020/2021-es sorsolását. A Keleti csoportban szereplő Eszterházy SC az első bajnoki mérkőzésen – várhatóan szeptember 13-án –, a Hajdúnánás vendégeként lép pályára. A hazai bemutatkozásra egy héttel később, Zsadányi Sándor korábbi klubja, a PC Trade Szegedi NKSE ellen kerülhet sor. A Magyar Kupa első fordulójában az NB II-es Füzesabony otthonában, szeptember 23-án vár fellépés az egyetemistákra.

A szintén NB I/B-s Hatvani KSzSE férfi csapata a másodosztályban újonc DEAC együttesét fogadja a Keleti csoport nyitányán, majd a második fordulóban az NB I-től anyagi gondok miatt visszalépett Mezőkövesdhez utazik. A nőkhöz hasonlóan a férfiak küzdelme is szeptember második hétvégéjén kezdődik.

Az MK első fordulójában – a kiírás szerint szeptember 16-án – a szintén másodosztályú Szigetszentmiklós vendégeként harcolhatják ki a továbbjutást Padla Józsefék. Az előselejtezőben az NB II-es Füzesabony szolgáltat megyei vonatkozást, amely várhatóan augusztus 30-án a Mezőkövesdet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában