KÉZILABDA

2020.07.19. 16:24

Az Eszterházy SC-hez az MTK-tól tér haza a beálló

Az Eszterházy SC-nél zajló nagy nyári játékoskeringő nyolcadik fejezetét az érkezők oldaláról Alaxai Zoé esete jelenti.

Fenyves Balázs

Alaxai Zoé újra Egerben

Forrás: Eszterházy SC

A 20 éves beálló története azért különleges, mert úgy igazol az NB I/B-s egri gárda felnőttcsapatába, hogy bár korábban nem játszott az egyetemistaegyüttesben, mégis hazatér.

Alaxai Zoé újra Egerben Fotó: Eszterházy SC

– Húsz évvel ezelőtt Miskolcon születtem, viszont Egerben élek a családommal, vagyis hazatérek – fejtette ki az ESC legújabb szerzeménye. – Olyan szempontból kicsit érdekesen alakult eddigi pályafutásom, hogy négy éve kezdtem el kézilabdázni. Középiskolás éveimben a KSI-ben játszottam három szezonon át, majd – sportiskolás edzőmet követve – az előző évadban átigazoltam az MTK-hoz. Ezt követően benne volt a pakliban, hogy felkerülhetek a felnőtt­kerethez, de végül ez nem történt meg, ezért új csapat után néztem. Így jött szóba az Eszterházy, a sikeres érettségit követően én kerestem meg a klubot. Meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre boldog vagyok, hogy itt folytathatom, mivel nagyon jó csapatba igazoltam. Az elmúlt évek alapján az egyik legjobb NB I/B-s társaságba csöppentem, amellyel az a célom, hogy feljussunk az NB I.-be. Saját szempontból azt mondom, miután négy éve kézilabdázom, pontosan tudom, van még hová fejlődnöm, úgyhogy bízom benne, jól sül el a következő szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában