LABDARÚGÁS

2020.07.13. 17:10

Tarnamérán válogatott focista adta áldását az új játéktérre

A német 1. FSV Mainz 05 csapatának 61-szeres válogatott futballistája, Szalai Ádám díszvendégként tisztelte meg a megyei II. osztályban szereplő Tarnamérai SE műfüves kispályájának avatóünnepségét.

B. Cs.

Vágó Miklós, Rozsnaki István, Vojtekovszki Csaba, Szalai Ádám, Tímár László és Szabó Zsolt Fotó: Czímer Tamás

Fotó: CZIMER TAMAS

Előházi Béla sok meccset látott, régi motorosként ügyködött a klubépület előterében. Az egyesület 75 éves önzetlen segítője, a „Csak egészség legyen” kijelentés után azt is megjegyezte, hogy eddig nem sok válogatott labdarúgó vendégeskedett Tarnamérán, Szalai Ádám érkezése ezért is megy csodaszámba. De mindez hogyan jöhetett létre? A választ a mérai egylet elnöke adta meg.

– Az öcsém, Attila több mint tíz éve annál a cégnél dolgozik, amelynek immár Szalai a tulajdonosa. Amikor jeleztem neki, hogy hamarosan új pályával gyarapodik a létesítmény, ő megkérdezte Ádámot, hajlandó lenne-e eljönni, és mivel igenlő választ kapott, már nem volt túl bonyolult a helyzet – magyarázta Vágó Miklós.

Vágó Miklós, Rozsnaki István, Vojtekovszki Csaba, Szalai Ádám, Tímár László és Szabó Zsolt Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Tarnamérai SE első embere azt már köszöntőjében tárta a nyilvánosság elé, hogy a létesítményfejlesztés újabb gyöngyszeme annak a Magyar Kupa-meccsnek (is) köszönhető, amikor (2019. augusztus 28-án) a hevesiek itt játszottak albérletben a Lőrinci VSC ellen, és a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves megyei igazgatója a helyszínen látta az összecsapást.

– Vojtekovszki Csaba buzdítására és hathatós közreműködésének köszönhetően pályáztunk az MLSZ-hez, amihez a helyi önkormányzat biztosította a beruházáshoz szükséges tízszázalékos, vagyis 3,5 millió forintot kitevő önrészt. Nagyon örülünk, hogy ezzel a játéktérrel gyarapodott a sporttelepünk, amelynek gondozása több aktivista áldozatkész munkájának köszönhető – fejtette ki az elnök.

Azt már a mintegy 1700 lakost számláló település polgármestere sorolta, kik azok, akik büszkeségre okot adó módon hozzájárulnak a létesítmény ápolásához.

– A Vágó, Előházi és a Zsákai család mellett Kovács János edző, Pári József szertáros és pályagondnok, továbbá Szanyi István és Kiss Tamás vezérletével a szurkolók tesznek igazán sokat azért, hogy működjön a futballélet – mondta Tímár László, kiemelve, hogy az önkormányzat évi kétmillió forintos támogatást ad a Tarnamérai SE-nek.

Támogatóként Esvég Roland (sapkában) segítségét is megköszönték Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szponzorként Esvég Roland, Heiling Tamás, Bódi Gábor és Fabriciusz Tamás tesz hozzá – nem keveset – a közöshöz, a gasztroélményekért pedig Csintalan Attilának jár az elismerés.

A térség országgyűlési képviselőjeként Szabó Zsolt az önkormányzati szerepvállalást és a taoprogram jelentőségét emelte ki, míg Vojtekovszki Csaba az összefogás kiváló példájaként említette a tarnamérai klubmodellt. Szalai Ádám dedikált mainzi mezzel ajándékozta meg a házigazdákat, majd magára vette cége csapatának szerelését, és Bertalan nevű öccsével karöltve bemutatómeccset játszott a Bott Hungária Kft. gárdájával.

A céges csapatok meccsén Szalai Ádám is szerelést húzott Fotó: a szerző

Később jöttek az egészen fiatalok és a mérai felnőttcsapat tagjai, akik a nézőkhöz hasonlóan rendkívül örülnek, mert a helyi és környékbeli ifjak számára az új pálya új távlatokat nyithat.

Addig lehet nézegetni a Tarnaméráról az NB I.-ig jutott Szécsi Márk (DVSC) és Szécsi Gergő (FTC) díszelgő trikóját, majd pedig bevonulni a klimatizált öltözőbe és hallgatni olyan történeteket, amelyek helyi legendaként Keresztesi István, Juhász András vagy éppen a jelenlegi edző, Kovács János részéről adnak hiteles tájékoztatást a múltból. A biztató jövőhöz a feltételek mindenben adottak. Erre Szalai Ádám is áldását adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában