TRIATLON

2020.08.14. 07:30

Az Egri TK indulója tíz óra alatt teljesített 226 kilométert

Az Egri Triatlon Klub tagjai közül Lajszner Lajos nyolcadik, Ózsvári Olivér pedig negyedik alkalommal teljesítette a 31. eXtremeMan versenyt, vagyis az országos hosszú távú bajnokságot Nagyatádon.

B. Cs.

Varga Győző, Ózsvári Olivér, Lajszner Lajos és Magdus István Fotó: ETK

Ózsvári Olivér 10 óra 2 perc alatt ment végig a 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer futásból álló távon, amivel korosztályában a negyedik helyezést érte el. Az ezen távon már rutinosnak számító, az egri sportéletben elismert Lajszner Lajos nyolcadik alkalommal ért célba, ehhez 14 óra 15 percre volt szüksége, amivel kategóriájában a 41. helyen zárt. Varga Győző első alkalommal teljesítette a megméretés úgy, hogy stabil úszás után a kerékpározás közben gyomorproblémái adódtak, de sikeresen kezelte a helyzetet, és egyenletes tempójú futással ért be 15 óra 40 perc múltán, korosztályában a 80. helyen. Magdus István ugyancsak ezúttal mutatkozott be 226 kilométeren, amelyet a befektetett edzésmunkának köszönhetően problémamentesen, 11 óra 25 perc alatt hagyott maga mögött, és végzett korcsoportjában a 14. helyen. A másodszor rajthoz álló Marczis Dávidnak a kerékpározás közben kialakult egészségügyi gondot nem sikerült megoldani, így a futópályán többszöri kísérlet ellenére kénytelen volt kiállni.

Varga Győző, Ózsvári Olivér, Lajszner Lajos és Magdus István Fotó: ETK

A triatlonisták körében nagy presztízzsel bíró nagyatádi versenyen, amelyet – az előző hetekben áradás sújtotta településen a szervezők erőn felüli munkájának köszönhetően – módosított útvonalon rendeztek, 438 egyéni induló és 178 váltó indult. A hosszú távú triatlon a legnagyobb kihívás, megállás nélküli küzdelem 8–17 órán át. Többnyire tűző napon, 30 Celsius fok feletti hőségben. Nem csak a test, hanem a lélek próbája is. A kitartásé, akaraterőé és az önismeret megmérettetése is egyben, szellemi és lelki vívódás. Hónapokig tartó felkészülés szükséges a próbatétel teljesítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában