LABDARÚGÁS

2020.08.31. 16:33

Bélapátfalván 80, táborban 1500 gyermek sportolhatott

A Bélkő SE és utánpótlás edzőjének, Horváth Tamásnak a szervezésében 27 éve táborozhatnak, sportolhatnak bélapátfalvi és a környékbeli hét településről jelentkezett fiúk, lányok a nyári szünetekben.

B. Cs.

Ebben az évben is nagy érdeklődés mutatkozott a foglalkozások iránt Fotó: Bélkő SE

Fotó: Bódi Csaba

A mintegy 80 eddigi táborban 1500-nál is több a sport és kiemelten a labdarúgás iránt érdeklődő iskolás mozoghatott, sportolhatott, fejleszthette labdarúgó-tudását. Talán ennek is köszönhető, hogy Bélapátfalva az utóbbi két évtizedben megyei I. osztályban szereplő labdarúgó-csapata, a sok serdülő és ifjúsági bajnoki cím és dobogós helyezés következtében folyamatosan a saját utánpótlásából tud építkezni.

Ebben az évben is nagy érdeklődés mutatkozott a foglalkozások iránt Fotó: Bélkő SE

– A még tehetségesebbek közül jó néhány léphettek már pályára magasabb osztályban is a megyeszékhely és a további környékbeli települések csapataiban – mondta Horváth Tamás. – Az előző korosztályokhoz hasonlóan az idei évi Bélkő SE felnőtt keretében is 14 saját nevelésű, 20 éves átlagéletkorú játékos szerepel. Az idei táborok egyikének érdekessége volt azoknak a lányoknak a részvétele, akikkel a hat évvel korábbi táborban készült az MLSZ népszerűsítő filmje a lányok táborozásáról, a labdarúgás, a játék népszerűsítésére.

A helyi nevezetességek felkeresése is programot jelentett Fotó: Bélkő SE

 

Címkék#tömegsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában