Tour de Hongrie

2020.08.29. 15:07

Ez a bivalyerős bringás mezőny lepi el szerdán Heves megyét – Fotók, videó

Az esztergomi bazilika elől elrajtolt szombaton a 41. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Heol

Tour de Hongrie - Első szakasz

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az MTI beszámolója szerint Esztergomban 26 Celsius-fokos, tiszta idő várta a 119 fős mezőnyt, amelynek rajtját a szokásos verseny előtti, színpadon történő aláírási ceremónia után mintegy 300 néző tekintette meg a helyszínen, a járványügyi biztonsági rendelkezések betartásával. Az induláskor négy magyar, a tavaly harmadik Valter Attila, a 2017-es ezüstérmes Peák Barnabás, a friss magyar bajnok Filutás Viktor és a legutóbb összetettben második Dina Márton indult az élről.

 

A kerékpárosok Pilismarót irányába indultak el, az út mentén több helyen zászlókkal várták a mezőnyt, amely háromszor mássza meg a Két-bükkfa-nyeregig tartó emelkedőt. Ott legalább ezer szurkoló és fantasztikus hangulat várta a bringásokat. A harmadik kör végén, 1963 méter szintkülönbség leküzdése után ugyancsak a bazilika előtt ér véget a 118 kilométer hosszú nyitószakasz.

A 826 kilométer össztávú Tour de Hongrie az öt versenynap alatt hat megyét, húsz várost és 55 települést érint.

A nemzetközi verseny augusztus 29-én, Esztergomból indul, majd 30-án Debrecen és Hajdúszoboszló, 31-én Karcag és Nyíregyháza, szeptember 1-jén Sárospatak és Kazincbarcika között folytatódik, végül szeptember 2-án a Miskolc-Gyöngyös-Kékestető útvonalon zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában