TRIATLON

2020.09.07. 15:07

Egri ezüstök a Balaton északi partjáról

Az Eger Városi Úszóklub (EVUK) és az Egri Triatlon Klub (ETK) is képviseltette magát a 9. Ábrahámhegyi triatlonversenyen.

B. Cs.

Garabás Gizella és Fodor-Fejes Adrian Adél Fotó: EVUK

A 250 fős indulói létszám rekordnak számított a Magyar Triatlon Szövetség versenynaptárában is szereplő Balaton parti rendezvényen, ahol a 7 évestől a 77 esztendős korig neveztek a magukat próbára tevők.

– Ismét a kánikula jelentette a legnagyobb ellenfelet, valamint az időnként feltámadó viharos szél – pillantott vissza Fodor-Fejes Adrian Adél. – A versenyzőket azonban kárpótolhatta, hogy a csodálatos Káli-medencében, Kékkút és Kővágóörs dimbes-dombos környékén kerékpározhattak. Izgalmas volt, hogy Ábrahámhegyen, a Burnót-patak medrébe keskeny lépcsőkön kellett leereszkedni, majd a mederben a kerékpárt a vállon cipelve ismét a szűk lépcsőn történt a felkapaszkodás, így a forgalmas, 71-es utat, kikerülték a sportolók.

Garabás Gizella és Fodor-Fejes Adrian Adél Fotó: EVUK

A sprint (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás) és a rövid távon (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) meghirdetett rendezvényen az egriek a következő eredményeket értél el.

Sprint táv

Szenior II., nők: 2. Garabás Gizella (EVUK) 1:29.47 óra

Szenior III., nők: 2. Fodor-Fejes Adrian Adél (Egri Triatlon Klub) 1:30:47 óra

Gyermek fiúk: 7. Ádám-Szabó András (EVUK) 31:15 perc

Rövid táv

Szenior II., férfiak: 13. Ádám László (EVUK) 2:57.17 óra

A részletes eredmények a Magyar Triatlon Szövetség oldalán tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában