LABDARÚGÁS

2020.10.12. 19:50

A tiszanánai futballedző a játékvezetői hármast okolja a botrány kialakulásért

Nem ütöttem meg, nem szidtam az anyát, de a sokadik tévedés után nem tudtam másképp reagálni – mondta a Tiszanánai FK csapatának edzője a 2–1-es hazai vezetésnél a 60. percben félbeszakadt EKE-EHÖK-Szihalom elleni megyei III. osztályú mérkőzésről.

Heol Sport

Tímár Gyula sokáig türelmesen szemlélte a mérkőzést Fotó Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

Ahogy arról korábban írtunk, botrány miatt szakadt félbe Szihalmon a tiszanánaiak vendégjátéka. A történetek így élte meg a TFK edzője.

– A szabadrúgás elvégzése során az egyik játékosom fejét találta el a labda, aki ezt követően összeesett – kezdte Tímár Gyula. – Ez jelentette az ominózus eset kiindulópontját. Másik labdarúgónk, Nagy Zsolt elmondása szerint ő szólt a játékvezetőnek, hogy miért nem állította meg a játékot, mivel a csapattársa a földön fekszik. Jogosan szólhatott neki, mert nagyobb tragédia is lehetett volna az egészből. A játékvezető azt válaszolta, hogy akkor állítja meg a játékot, ha majd kimegy a labda a játéktéren kívülre. Azt nem tudom, mi volt a kiváló ok, amiért megkapta második sárga lapját és a kiállítottak sorsára jutott. A pályát elhagyó játékosomnak vittem az öltöző kulcsát, és az oldalvonal mellett kérdeztem a játékvezetőt, hogy miért történt a kiállítás. Azt felelte – kicsit flegmán –, hogy majd leírja. Erre viszonzásként nem éppen költői stílusban megkérdeztem: tud-e írni? Ekkor a bíró felém szaladva felmutatta a piros lapot.

Tímár Gyula sokáig türelmesen szemlélte a mérkőzést Fotó Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Abban a pillanatban visszafordultam felé, és csak ott léptem a pályára. Nem ütöttem meg, nem szidtam az anyát, de a sokadik tévedés után nem tudtam másképp reagálni az adott helyzetben. Ekkor szaladt oda a 9-es számú játékosom, hogy engem védjen, mert a szihalmi csapat kapitánya elkezdett lökdösni. Kiállított játékosommal lejöttünk a pályáról, így nem tudom, mi volt az oka, hogy a játékvezető lefújta a mérkőzést. Ha a 9-es számú játékosom folyamatosan obszcén szavakkal illette a partjelző hölgyet és a játékvezetőt, akkor miért nem kapott sárga vagy piros lapot a 60 perc alatt? Az biztos, hogy nem beszélt költői szavakkal, de azt túlzásnak tartom, hogy azt mondta volna: kibelezlek, meg, hogy lehívom az embereimet. Rendőri intézkedés nem is történt, mert a játékvezetőket a rendezők kísérték az öltözőbe. Nem tudom, miért kell valótlan dolgokat állítani, ami meg se történt, mondom ezt a kedves szemtanúnak. Nagyon sajnálom a történteket, mert egy jó mérkőzést tett tönkre egy olyan játékvezetői hármas, amely tagjainak halvány fogalmuk sincs a játékvezetésről. Várjuk hosszú eltiltásunkat a szövetségtől, mert Tiszanánát csak így tudják a földig tiporni – zárta szavait Tímár Gyula.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában