LABDARÚGÁS

2020.10.06. 16:36

COVID-19: a versenybizottság hivatalból halaszt

A Magyar Labdarúgó-szövetség Heves megyei Versenybizottsága a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a bajnokságok működőképességének fenntartása érdekében – hivatkozással a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján elérhető aktuális eljárásrendre – az alábbiak betartását kéri.

Heol Sport

20200511 Eger fotó:Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap COVID-19 - korona vírus járvány - szűrés a Markhot Ferenc Kórházban.

Fotó: Huszár Márk

Abban az esetben, amennyiben bármely sportszervezet játékosáról

- teszttel igazoltan kiderül, hogy megfertőződött a koronavírussal,

- esetében koronavírus gyanúja miatt házi karantén elrendelésére került sor,

- koronavírusra utaló tüneteket produkál,

kérik, hogy mielőbb jelezzék az Igazgatóság felé az alábbi módon:

Hivatalos (aláírással és pecséttel ellátott) levélben, amelyet a [email protected] e-mail címre a Versenybizottságnak címezve kérnek megküldeni az alábbi tartalommal:

- kijelentve, hogy az egyesület valamely játékosa fertőzött, hatósági házi karanténba került, illetve koronavírusra utaló tünetei vannak (a személyes adatok megjelölése nélkül),

- pozitív koronavírus teszt elvégzésének napja pozitív teszttel igazolt fertőzés esetén.

COVID-19 szűrés az egri Markhot Ferenc Kórházban Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A sportszervezettől beérkezett nyilatkozat alapján a Versenybizottság hivatalból halasztja az érintett csapat soron következő bajnoki mérkőzését.

A valótlan információ közlése, a szövetség félrevezetése minden esetben fegyelmi vétségnek minősül.

Az MLSZ Heves megyei Versenybizottsága (továbbiakban: MLSZ VB) az általa szervezett bajnokságokban, a COVID-19-cel összefüggésben elhalasztott mérkőzésekkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Azon sportszervezet esetében, amelynek valamely játékosa koronavírussal fertőzött, hatósági házi karanténba került, vagy koronavírusra utaló tünetei vannak, kérheti, az MLSZ VB ajánlása alapján pedig kérni köteles az aktuális mérkőzéseinek elhalasztását.

A Magyar Labdarúgó-szövetség protokollja alapján a COVID-19 miatt elhalasztott mérkőzések második elhalasztására nincs lehetőség!

Mindezek alapján az MLSZ Heves megyei VB kérése, hogy a két csapat a mérkőzés eredeti időpontját követő 15 napon belül (a COVID-19-cel érintett csapat kezdeményezése mellett) egyezzen meg a mérkőzés pótlásának időpontjáról, figyelemmel arra, hogy az őszi bajnoki mérkőzéseket a csapatok a 2020-as naptári évben lejátszani kötelesek!

Amennyiben a fent nevezett időpontig a mérkőzés új időpontja nem kerül mindkét fél által jóváhagyásra az IFA rendszeren belül, úgy az MLSZ VB. hivatalból kijelöli a mérkőzés lejátszásának időpontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában