LABDARÚGÁS

2020.10.28. 12:10

Eger SE–Vasas: percről percre

A Magyar Kupa 7. fordulójában az Eger SE a jelenleg az NB II-ben szereplő Vasast fogadja a Szentmarjay Tibor városi stadionban. A találkozót percről percre közvetítjük.

Tóthpál Zoltán

Fotó: Huszar Mark

Nagyon vészjóslóan indult a meccs az Eger számára, ehhez képest a folytatásban igencsak jól helyt állt a hazai együttes. A Vasas végül megérdemelten nyert 2-0-ra és jutott tovább a Magyar Kupában. A második félidőben mutatott játéka, és még inkább dicséretes hozzáállása miatt az Eger talán rászolgált volna a szépítő találatra. A közvetítést ezzel befejeztük.

Végeredmény – Eger SE–Vasas 0-2.

89. perc: Énekelnek az Egerbe ellátogató Vasas-drukkerek. Ennek itt lassan vége, de a meccs után alighanem még lesz folytatás a Budapestről érkező szurkolóknak...

86. perc: Az utolsó percekben vagyunk. Csere itt, csere ott. Az Egernél Révész András váltotta Gresót. a Vasasnál Szatmári helyett Farkas Botond állt be.

80. perc: Berendezkedett a Vasas tizenhatosa elé az Eger. Egymás után két szögletet is elvégzett a megyeszékhelyi együttes, a második olyannyira veszélyes volt, hogy a Vasas-játékosnak a gólvonalról kellett tisztáznia egy fejes után. Minden dicséretet megérdemel az Eger, hiszen a rossz kezdés után összekapta magát, és lassan azt lehet mondani, hogy a szépítést is megérdemelné a sokkal jobb erőkből álló Vasas ellen.

77. perc: Antal Zsoltot is bedobja a hajrára Sütő Szilárd. Lement Kis Gergő. A Mezőkövesd pedig eldöntötte a meccse a GYAK ellen, már 4-1-re megy az élvonalbeli együttes.

76. perc: Kis híján szépített az Eger. Pál Szabolcs egy szöglet után bólintott, Radosnak nagyot kellett védenie. Aztán egy lecsorgó labda után büntetőt reklamáltak az egriek, de a játékvezető sípja néma maradt.

72. perc: Kettős csere a Vasasnál. Köböl Krisztián és Terbe Botond lépett pályára, lement Pekár és Kilyén Szabolcs.

68. perc: Jó perc perc kényelmeskedés után most újra „életjelet” adott magáról a Vasas, az egriek szerencséjére a csapatkapitány Szatmári Lóránd ziccerben gyakorlatilag eltörte a labdát. Aztán egri csere, Olasz Dénes érkezik Boros Gábor helyére.

66. perc: A Vasas vezetőedzője, Schindler Szabolcs reagált a nem várt fejleményekre: Pátkai helyett Kapornai Ákost küldte pályára.

65. perc: Most már kijelenthető, hogy nagyonis benne lehet a gól az Eger játékában. Percekig beszorult saját kapuja elé a Vasas, a gól azonban elmaradt. Vannak biztató jelek a hazaiak támadásaiban, és ha esetleg sikerülne a szépítés...

60. perc: Gyors kontrát vezetett az Eger. Gresó Mátyás jó húszról el is vállalta, de se elég jól helyezett, se elég erős nem volt a lövés. Rados minden gond nélkül védett. Mindenesetre a meccsen talán először mondható el, hogy akár benne is lehet a gól a hazai csapat játékában.

56. perc: Ügyes háromszögelés után Vasas helyzet. Feczesin átpöckölte a labdát a kifutó Nacsa felett, de Katona Attila még időben ért vissza és rúgta ki a gólba tartó labdát. Időközben a másik megyei érdekeltségű meccsen a Mezőkövesd fordított a GYAK ellen, és már vezet 2-1-re.

53. perc: A második félidőt is hasonló lendülettel és iramban kezdte a Vasas, mint az elsőt. Annyi a különbség, hogy most jobban védekezik az Eger. Látható – ellentétben az első félidővel -, hogy a hazai védők most sokkal közelebb helyezkednek az angyalföldi játékosokhoz. Ennyi is elég.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Mindkét csapatnál voltak cserék, az Egernél lement Deli Márió és Vajda Ákos, beállt Pál Szabolcs és Debreczeni Dávid. A Vasasnál Szedlák Zoltán lépett pályára Murka Benedek helyett.

Álomszerűen indult a meccs a Vasas számára, gyors két gól, amellyel alighanem el is dőltek a lényegi kérdések – bár még azért van egy félidő. Az Eger jó húsz perc után tudta stabilizálni magát hátul, és ezzel legalább azt elérte, hogy ne kerüljön még kilátástalanabb helyzetbe. Negyedóra múlva jön a folytatás.

Félidő – Eger SE–Vasas 0-2

45. perc: A végére belejött az Eger. Vagy ennyire visszavett a Vasas? Mindenesetre egy ajtó-ablak helyzet után Rados és a védelem mentett közös erővel.

40. perc: „Gyerünk, gyerünk, Angyalföld!” – hallatszik. Negyven perc után felébredt a vendégtábor.

38. perc: És lám, 37 perc játék után meg is volt az első egri lehetőség. Egymás után kétszer is veszélyeztetettek a hazaiak, de előbb az egyik Vasas-játékos blokkolt önfeláldozóan Vajda Ákos lövése után, majd Deli Márió ollózása keltett némi riadalmat Ivan Rados kapuja előtt. Hazai gól azonban továbbra sincs.

36. perc: Ha lehet úgy fogalmazni, próbálja „megnyugtatni” a meccset az Eger. Elkezdtek hátul passzolgatni a hazaiak. Ez végülis jó taktika, mert sikerül megakadályozni és lassítani a Vasas-támadásokat.

31. perc: Valóban visszavett a Vasas, egyre inkább úgy tűnik, hogy az angyalföldi csapat megelégedett ezzel a kétgólos vezetéssel. Ennek ellenére abban nincs változás, hogy továbbra is szinte folyamatosan az egri tizenhatosnál pattog a labda. A vendégek bár becsülettel igyekeznek, de még nem tudtak felépíteni támadást, pedig már félóra eltelt az első félidőből.

21. perc: Az élvonalbeli Mezőkövesd elleni kupameccset játszik a Gyöngyösi AK is. Húsz perc játék után ott 1-1 az állás, a gyöngyösi Molnár Marcell találatára Szeles Tamás válaszolt. Egerben pedig változatlanul jön a Vasas, bár az elmúlt percek alapján úgy tűnik, mintha valamelyest csillapodott volna a fővárosiak játékkedve.

14. perc: Nem sok kellett volna a harmadik Vasas-gólhoz. Pekár most szabadrúgásból veszélyeztetett, de Nacsa jól megérezte a vendégek játékosának szándékát és szép vetődéssel oldalra ütötte a labdát.

10. perc: Ott a második. Pekár 25-méterről lőtt, a jobb alsóba tartó labdával nem tudott mit kezdeni az egriek kapusa. Amilyen jól kezdődik az angyalföldiek számára a meccs, annyira rémálomszerű eddig a történet az Egernek. 0-2.

9. perc: Vezet a Vasas. Azt semmiképp nem lehet mondani, hogy nem megérdemelten. Feczesin Róbert vette be Nacsa kapuját. 0-1.

8. perc: Itt az újabb Vasas-helyzet. Ezúttal Pekár László lőhetett üresen, de Nacsa lábbal szögletre mentette a rövidbe tartó lövést. Aztán a szöglet után Vasas-kapufa.

6. perc: Megvolt a meccs eddigi legnagyobb lehetősége. Egy nagyon tetszetős Vasas-támadás után Nacsa Péter hatalmas bravúrral, és némi szerencsével védett. Bekezdett a vendégcsapat.

5. perc: Ahogy várható volt, a Vasas kezdett támadóbban. A vendégeknél egyébként rengeteg az NB I-ből is ismert játékos, elég csak Pátkai Mátét, Feczesin Róbertet vagy Tóth Bencét említeni. Az egriek ezzel szemben – az előre ígért rotáció jegyében – nem a legerősebb kezdőjüket küldték a pályára.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Szokásos piros-kék szerelésében az Eger, tiszta fehérben a Vasas.

Meccs előtt írtuk:

12.28 – Megvannak a megerősített kezdőcsapatok. Mutatjuk.

12.21 – Érkeznek a csapatok a játékoskijáróba. A nézők is – természetesen maszkban – szépen gyülekeznek. Úgy tűnik, minden adott egy igazi kupameccshez.

12.16 – Igazi őszi nyár a megyeszékhelyen. Tűző napsütés is társul a jó levegő mellé. Ilyen időben mindjárt megjön a kedve az embernek futballmeccsre menni! Még negyedóra, és kezdődik.

12.10 – A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlen eredménnyel zárul, 2×15 perces hosszabbításra kerül sor, ha ott sincs döntés, abban az esetben 11-es rúgások következnek.

12.05 – Az egriek egy évvel ezelőtt a Mol-Fehérvár (2–4) ellen, 2018-ban a Dunaújvárossal (0–5) szemben, míg 2017-ben a Puskás Akadémia ellen (0–6) köszöntek el a további küzdelmektől.

12.00 – Az NB II-ben NB I-es erősségű kerettel rendelkező, ám az eredményekben ezt – egyelőre – nem mutató angyalföldiek a gyenge rajt és az idényközi edzőváltás után felszállóágba kerültek. Az FC Eger 1994/95-ben NB III-as bajnoki címet szerzett csapatában játékosként szerepelt Schindler Szabolcs most a Vasas edzőjeként tér vissza a megyeszékhelyre. További részletek itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában