LABDARÚGÁS

2020.10.04. 12:34

Enyhítették a Mátrai Sportcentrum képviselőjének büntetését

Okirathamisítás nem történt, de a játékos jogosulatlan játékba állításának kísérlete igen.

Heol Sport

Fotó: Bódi Csaba

A Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Megyei Fellebbviteli Bizottsága a Mátrai Sportcentrum SE képviselőjének 2020. szeptember 25-én érkeztetett fellebbezése alapján a Fegyelmi Bizottság határozatát megváltoztatta és Molnár Zsolt büntetését két hónapról másfél hónapra, 2020. október 1-ig enyhítette. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye.

Az indokolás az alábbiakat tartalmazza.

„A 2020. augusztus 15-én lejátszott megyei II. osztályú Atkár SE–MSE-Mátraballa mérkőzésen a játékvezető nem engedte pályára lépni Balogh Andrást, a Mátrai SE játékosát, mert eredeti sportorvosi igazolás helyett csak játékra nem alkalmas e-mail fénymásolattal igazolta a sportorvosi engedélyt. A fellebbezést követően a Fellebbviteli Bizottság új eljárásra utasította a Fegyelmi Bizottságot, amely megállapította, hogy Molnár Zsolt által szeptember 10-én benyújtott eredeti sportorvosi igazolást elfogadja, de a játékvezetőnek átadott fénymásolatot az FSZ. 8.§ (2) b) pontjában foglalt jogosulatlan játék kísérletének minősíti, és 48/2020/2021.(09.16.) sz. határozatában két hónapra, 2020. október 15-ig eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Molnár Zsolt 2020. szeptember 25-én érkeztetett fellebbezésében vitatja a fegyelmi vétség elkövetését és kérte az eljárás megszüntetését, illetve a büntetés enyhítését.

Nem kívánta jogtalan előnyhöz juttatni csapatát, és a közvetett bizonyítékkal jószándékúan kísérelte meg bizonyítani, hogy a játékos sportorvosi engedélye rendben van. Az Egyesület tudomásul vette, hogy adminisztrációs hiba miatt a játékos a mérkőzésen nem szerepelhet.

A Fellebbviteli Bizottság – egyezően a Fegyelmi Bizottsággal – megállapította, hogy okirathamisítás nem történt, de a játékos jogosulatlan játékba állításának kísérlete megtörtént.

A fénymásolt engedély a Versenykiírás szerint nem fogadható el mérkőzésen szerepléshez. Ez a játékjogosultság feltétele, ami nem nevezhető „formai hibának”.

Az eset összes körülményeire tekintettel a Bizottság a másfél hónapos büntetés letöltésével, 2020. október 1. napjával mentesítette Molnár Zsoltot a hátralévő időre a büntetés alól” – szerepel a döntés magyarázatként, amelyet a dr. Tóth László vezette Fellebbviteli Bizottság hozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában