LABDARÚGÁS

2020.12.08. 10:49

Apáról lányaira szállt Egerben a biztonság őrzése

Zárt kapus mérkőzésen a biztonsági szolgálat létszáma is korlátozott. A sárga mellényes személyek munkájára is erőteljesen kihat a járvány, ám Nagy Ferencet nem azért kerestük, hogy – megkerülhetetlen témaként – a vírushelyzetről beszélgessünk. Egerben apáról nem fiúra, hanem két lányra száll az őrző-védő cég tevékenységének ellátása. A sport szeretetéről nem is szólva!

Bódi Csaba

Nagy Ferenc (szemben) és Detti lánya egy korábbi egri meccsen Archív fotó: Lénárt Márton

– Egeren kívül további labdarúgó-mérkőzéseken is látnak el feladatot munkatársaink – mondta Nagy Ferenc. – Leginkább persze a megelőzésre törekszünk, az időben történő közbelépésre, hogy ne fajuljon tovább egy-egy kínos eset. Szerencsére az utóbbi időben a megyeszékhelyen lebonyolított sporteseményeken nem akadt olyan nagyobb balhé, botrány, verekedés, ami visszhangot váltott volna ki, mert egyszerűen nem került sor ilyenre.

Néhány évtizeddel ezelőtt azért több vonatkozásban más volt a „felállás”. Egyfelől a népesebb és harciasabb szurkolói csoportok stadionon belül féken tartása komolyabb erőbedobást igényelt, másrészt (és ez a szolgálati oldal) kevesebb követelménynek kellett megfelelni, ha valaki biztonsági őrként kívánt szolgálatot teljesíteni. Nagy Ferenc 1998-ban váltott. A rendőrségtől nyugállományba vonult személy nem sokkal túl negyvenedik életévén olyan céget alapított, ami korábbi profiljába vágott. Nyolc esztendő múltán aztán következett a Feró-Véd. A Kft.-ként működő társaság neve azonban nemcsak a sportrendezvényeken őrző, védő személyek sárga mellényeiről köszönt vissza.

Nagy Ferenc (szemben) és Detti lánya egy korábbi egri meccsen Archív fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Három éve elhunyt bátyám, Sanyi a Csepel Autó után a ZF Hungária kispályás labdarúgó-csapatát is vezette – folytatta Nagy Ferenc. – Egy időt követően azonban társnak bekapcsolódtam mellé, támogatóként és irányítóként több mint egy évtizedig működtetve azt a társaságot, amelynek tagjai közül jónéhányan az NB III-ban és a megyei I. osztályban szereztek nevet maguknak.

Erősített bennünket Mirkóczky László, Gál István, Baranyai Attila, Nagy Endre, Nagy Róbert, Nagy Zsolt, Tóth Balázs, Kiss Kálmán, Bajzát Attila, Szarvas Kornél, Vajner Tamás és Bártfai Péter, de valamennyi további labdarúgónkra szívesen emlékszek. A városi bajnokság II., majd I. osztályában szerepeltünk, miközben rendszeres résztvevői voltunk az azóta sajnos szintén elhunyt, Kovács Péter szervezte pásztorvölgyi terembajnokságnak, és a Béres Mihály fémjelezte Focival a gyógyulásért jótékonysági tornának.

A ZF csapatát Mirkóczky László is erősítette Archív fotó: Lénárt Márton

A ZF Hungária-Feró-Véd csapatának meccsein a családi szálat nemcsak a Nagy Sándor, Nagy Róbert, Nagy Ferenc alkotta trió jelentette, hanem utóbbi személy veje, a játékosként szereplő Balázs Zsolt, sőt Ferenc felesége, Ani, és két lányuk is gyakori vendégként köszönt vissza a pálya mellől a futballistáknak. A kisgyermekként sokszor a meccs előtt és a szünetekben a játéktéren labdázó Patrik pedig azóta nemcsak megnőtt, de NB I-es klub kötelékébe tartozik.

– Jelenleg a DVTK U17-es csapatában futballozik unokánk, a 16 éves Balázs Patrik az edzőként Bém Gábor vezette gárdában. Heni lányom fia, Petya az SBS-Eger ifjúsági játékosaként a családunk által ugyancsak rendkívül kedvelt kézilabdába megszállottja. A lányunokák közül Patrícia Budapesten egyetemista, Alexa pedig az általános iskola hetedik osztályát járja – tette hozzá a papa.

A 70. életévét a minap betöltött Nagy Ferenc megromlott egészségi állapota miatt már csak kevés egri mérkőzésen jelenik meg személyesen. Lányai, Heni és Detti azonban kezükbe vették a marsallbotot és a sport szeretetétől átitatva úgy vezénylik kollégáikat, ahogy édesapjuktól látták. Emberséggel, odafigyeléssel, egyenrangú partnerként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában