KÉZILABDA

2020.12.03. 17:31

Egri és füzesabonyi fiatalok a szövetség kiválasztottjai között

Az SBS-Eger U14-es csapatának kiválósága, Hajdu Ákos, valamint a Füzesabonyi SC színeiben pallérozódó Szabó Balázs és Szabó Bálint is bekerült a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) Tehetség Programjába.

S. K.

Szabó Balázs és Szabó Bálint

Forrás: Füzesabonyi SC

– Ákos elképesztően könnyedén végez mindent, ami a kézilabdázást jelenti – jellemezte tanítványát az egriek U14-es csapatának edzője, Nagy Zoltán. – Több mint egy évvel fiatalabb a csapattársaitól, és így is felfelé lóg ki az együttesből. Rendkívül atletikus és az átlagosnál jobb labdaérzékkel rendelkezik. Nagyon élvezi az összes olyan gyakorlatot, amiben szerepel a labda, és az edzésen is valamennyi pillanatot kihasznál arra, hogy kapura lőhessen. Ez igaz a két gyakorlat közötti időre és az ivószünetre is.

Hajdu Ákos Fotó: SBS-Eger

A Tehetség Program lényege, hogy bármilyen kisműhely rendelkezhet „csiszolatlan gyémánttal”, így akár azok a tehetséges, ügyes gyerekek is előtérbe kerülhetnek, akik minőségi infrastruktúra hiányában nehezebb körülmények között nevelkednek, vagy nem áll rendelkezésre kellő edzéslehetőség.

Szabó Balázs és Szabó Bálint Fotó: Füzesabonyi SC

A program több fejlesztő elemből áll. Az első képzésre várhatóan a tavaszi szünetben kerülhet sor, amennyiben a járványhelyzet erre lehetőséget biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában