KOSÁRLABDA

2020.12.07. 14:32

Megunták a sok vereséget az egyetemisták

Sorban a kilencedik bajnoki mérkőzésén szerezte meg az idei első győzelmét az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férficsapata.

Fenyves Balázs

Illés Balázs (szemből) az első nyolc mezőny kísérletéből nyolc kosarat szerzett Fotó: Huszár Márk

A férfi NB I/B Zöld csoportja 11. fordulójának mérkőzésén:

EKE-Eger-KOK–Tiszaújvárosi Phoenix KK 87–75 (22–22, 19–21, 26–18, 20–14)

Eger, Eszterházy csarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sallai I., Lövei L., Kruk M.

EKE: ILLÉS B. 16, CSOMOR P. 9/3, Pomázi 4, SZICSÁK 19, MÁTÉ 30/6. Csere: Mondi 2, Ungi 2, Bíró B. 2, STEIER 3/3. Edző: Váczi Péter.

Az ezúttal Papp Bendegúzt nélkülöző egriek kiváló dobóformában léptek parkettre. Egyedül a távoli kísérletek miatt lehettek bosszúsak a hazaiak, lévén huszonkét próbálkozásból mindössze három tripla esett be.

Az igazi áttörés a fordulás után következett: ekkor olyan lehengerlő játékot produkált az EKE, amire jó ideig nem találták az ellenszert a tiszaújvárosiak. A számok nyelvén ez annyit tesz, hogy egy ­13–2-es rohanás révén, magabiztos előnyre tettek szert Illés Balázsék. Hiába próbált hamvaiból feltámadni a Phoenix, a több kiváló egyéni teljesítménnyel előrukkoló egyetemisták nem engedték, hogy ez megtörténjen. A végjátékban ismét tíz pont fölötti különbség szerepelt az eredményjelzőn, ahonnan csoda kellett volna, hogy elússzon a hazai győzelem. Nem is úszott el, mondhatni, a Mikulás meghozta a szezon első bajnoki sikerét.

Illés Balázs (szemből) az első nyolc mezőny kísérletéből nyolc kosarat szerzett Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Váczi Péter: – Mondták a srácok a meccs előtt, hogy megunták a sok vereséget, ezért nyerni fognak. Így is lett. Komolyra fordítva a szót, a harmadik negyedben nyújtott teljesítményünknek köszönhetjük a győzelmünket. Úgy jöttünk vissza az öltözőből, hogy egyszerűen állva hagytuk a Tiszaújvárost. Dobtunk nyolcvanhét pontot, ami ettől a gárdától komoly teljesítmény.

Következik: DEAC U23–EKE-Eger-KOK, december 10., csütörtök, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában