TÁJFUTÁS

2021.01.01. 17:00

Drámai pillanat az Egri Spartacustól

A 2020-ban fennállásának 50. évfordulóját ünnepelt Magyar Tájékozódási Futó Szövetség részéről havi bontásban tekintettek vissza az óesztendő emlékezetes eseményeire.

B. Cs.

A Szpari fiataljai szép jövő előtt állnak

Forrás: beküldött

Fotó: Máthé István

Szeptemberben az év tájfutó drámája került fókuszba, a zalaegerszegi sprintváltó országos bajnokság hozta ugyanis a szezon legdrámaibb pillanatát. Az ezüstéremért folytatott küzdelemben az Szegedi VSE, a Diósgyőri TC és az EVSI-Egri Spartacus váltója néhány méter különbséggel érkezett a befutópontra. A szegediek innentől megszerezték a második helyet, míg Kocsik Eszter (EVSI-Egri Spartacus) és Szilágyi Emese (Diósgyőri TC) között befutócsata döntött a bronzérem sorsáról.

A Szpari fiataljai szép jövő előtt állnak Fotó: Máthé István / beküldött

Utóbbi tájfutó hátrányból indulva nagyjából tíz méterrel a cél előtt előzte ki versenytársát, így a miskolciak állhattak dobogóra.

Az elúszott érem miatt rendkívül csalódott egriek mégis derűlátóan készülhetnek a 2021-es évre, ugyanis a Kocsik Eszter, Kocsik Nóra, Bárány Tamás és Jacsó Barnabás alkotta négyes legidősebb tagja is csak 21 éves volt a tavalyi évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában