GYÁSZ

2021.01.11. 20:27

Vámosgyörk az exvezetőjét veszítette

Életének 72. évében váratlanul elhunyt Toma István, a hajdani Heves Megyei Labdarúgó Szövetség (HELASZ) alelnöke, Vámosgyörk egykori polgármestere.

B. Cs.

Toma István (balra) 2009-ben díjat kapott

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Két bajnoki címet szerzett a Vámosgyörk SE csapata, amíg Toma István polgármesterként tizenhat éven át a település élén állt. Az 1949. november 12-én született községvezető 1994 és 2010 között négy cikluson keresztül számított a györkiek első emberének. A VSE egyesületi elnökeként 2001-ben beválasztották a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Megyei Igazgatósága elődjének tekinthető Heves Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségébe. A HELASZ vezetésében eltöltött nyolcéves időszak alatt 2004-ben az elhunyt elnök, dr. Vass Géza halálát követően alelnökként tevékenykedett. A sportágért végzett munkája elismeréseként 2009-ben megkapta a Heves Megye Labdarúgásáért kitüntető címet.

Toma István (balra) 2009-ben díjat kapott Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Az 1994/95-ös bajnoki évben Gyöngyös körzet legjobbjaként léptek a megyei II. osztályba a vámosgyörkiek, majd a 2002/2003-as idényben megyei I. osztályú tagságot ért a másodosztályban szerzett aranyérem. Mindkettőt nagy becsben tartotta Toma István, aki a község lakóival együtt 2007-ig örülhetett az I. osztályban szereplő gárdának. Eközben lapunkat tudósítóként segítette, és ahogy a sportköri elnökséget, úgy ezt a tisztséget is megörökölte tőle Vámosgyörk jelenlegi polgármestere, a stafétát 2010-ben átvett Gedei Zoltán.

Toma Istvánt kedden, 12 órakor kísérik utolsó útjára a vámosgyörki temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában