súlylökés

2021.02.21. 10:52

Súlylökésben hevesi uralom az országos bajnoki dobogón

Kovács László magyar bajnoki címet, Detrik Balázs pedig bronzérmet szerzett a fedett pályás országos bajnokság súlylökő döntőjében.

B. Cs.

Detrik Balázs és Kovács László között Kovács Gyula edző Fotó: Megyeri István/Hevesi SE

Fotó: Bódi Csaba

Az Ikarus BSE színeiben versenyző hevesiek maximálisan beváltották edzőjük jóslatát a budapesti rendezvényen. Kovács Gyula azt vetítette előre: nem a valóságtól elrugaszkodott gondolat, hogy két hevesi érem szülessen az ob-n. Kovács László egyértelműen esélyesként szerepelt és ehhez méltóan versenyzett.

– Már az első sorozatban az élre állt és ezt a pozíciót nem engedte ki a kezéből. A negyedik sorozatban tovább javítva egyéni rekordját 17,68 méterig jutott, ami jobb, mint az idei U23-as Európa-bajnokság kvalifikációs szintje. Laci – pályafutása során első alkalommal – felnőtt mezőnyben szerzett országos bajnoki címet – mondta Kovács Gyula.

Detrik Balázs és Kovács László között Kovács Gyula edző Fotó: Megyeri István/Hevesi SE

Detrik Balázs nehéz helyzetben volt, ugyanis az idei évet hátsérüléssel kezdte, és csupán egy héttel az ob döntője előtt léphetett először versenyen dobókörbe. A fináléban öt sorozaton keresztül a negyedik helyen állt, ami megfelelt aktuális ranglistás helyezésének.

– Kétszeres országos felnőtt bajnokunk „tarisznyájában” rengeteg versenytapasztalat található, amely segítheti a kritikus helyzetekben. Ez alkalommal így történt: az utolsó sorozatban idei legjobb eredményén tizenegy centimétert javítva, 16,79 méterre lökte a szert, amivel feljött a harmadik helyre. Mivel az utána következő atléta már nem tudott javítani, így Balázs bronzérmesként zárt – magyarázta a tréner.

Kovács Gyula örömmel nyugtázta, hogy a két súlylökő tanítványa a legtöbbet hozta ki az országos bajnokságból. A szakember bízik benne, hogy az ebben az esztendőben még sok hasonló szép sikerben lesz részük. Ezért dolgoznak nap, mint nap.

A súlylökő döntő végeredménye méter

1. Kovács László (Ikarus BSE)17.68

2. Tóth Balázs (NYSC) 17.22

3. Detrik Balázs (Ikarus BSE) 16.79

4. Fischer Márk (SZVSE) 16.61

5. Sólyom László (Tamási TAM-BAU AC) 14.97

6. Péringer Márk (VEDAC) 14.57

7. Csapó Tamás (DSC-SI) 14.21

8. Strigencz Zalán (VEDAC) 13.43

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában