KLUBÉLET

2021.03.24. 19:32

A Hevesi SE három szakosztállyal bővült

Három szakosztállyal bővül idén a Hevesi Sportegyesület. Az 1975-ben alapított egyletet elnökként Kovács Gyula 2007-től irányítja. Az azóta eltelt időben több mint a duplájára, 14-re gyarapodott a HSE „portfóliója”.

Bódi Csaba

A biliárdozók csatlakoztak tizenkettedikként Fotó: Hevesi SE

Fotó: 226939226103102

– A biliárdozók a közelmúltban csatlakoztak, míg a bowling és trampolin képviselői hamarosan megteszik ezt – mondta Kovács Gyula a Hírlapnak. – Ebben a világban, amikor szakosztályok szűnnek meg, örvendetes módon mi újakkal gyarapodunk. A biliárdozók tavaly jelentkeztek, hogy a Hevesi SE kötelékében szeretnének versenyezni. Éppen akkor jött a jelzés, amikor a darts Nagy Tamás vezető elhunyta miatt megszűnt. Lényeges, hogy a biliárdozók nem a dartsozók pótlására érkeztek. A bővülés azért fontos és jó hír, mert a labdarúgás, vagyis a Hevesi LSC nélkül is 250–300 körül mozog az igazolt versenyzőink száma. Ez egy 10–12 ezres méretű városban, mint Heves, jelentősnek nevezhető.

A HSE égisze alá a férfikézilabda, a női kézilabda, a küzdősport (sotokan karate), a lovassport, a full contact, a sakk, a rali, a tenisz, a fallabda, a kosárlabda, az atlétika és a biliárd szakosztályát követően érkezik a bowling és trampolin. A klubelnök nem rejtette véka alá, miért vonzó a Hevesi SE-hez tartozni.

A biliárdozók csatlakoztak tizenkettedikként Fotó: Hevesi SE

– Az anyagi ok lényegesnek nevezhető – emelte ki Kovács Gyula. – A jelenlegi városvezetés hat éve tartó irányítása alatt nagyon pozitív a sporthoz történő hozzáállás. A polgármesteri hivatal részéről minden évben azt ígérték nekünk, hogy emelkedik a Hevesi Sportegyesület költségvetése. Ezt ennyi idő után is tudja tartani az önkormányzat, és a mostani terveket látva, ez idén is növekszik majd. Vagyis a sportra egyre több jut a városban.

A taotámogatással együtt 15 millió forintot meghaladó összegből gazdálkodhatunk. Nyilván ebből tudjuk megtenni, hogy egyre több szakosztályt veszünk fel, így egyre többen sportolnak szervezett keretek között a HSE-ben. Korábban, mondjuk öt-tíz évvel ezelőtt, előfordultak olyan hangok, hogy húúú, el kell vinnem Egerbe cselgáncsozni a gyereket, mert nincs küzdősport Hevesen. Vagyis a szülőnek a gyerekével mennie kell máshová, mert ez sincs, vagy az sincs. Most viszont már annyiféle sportág közül lehet választani, hogy megtalálja a számítását a városunkban és/vagy a vonzáskörzetében élő ember. A működést nem hátráltatják a meglévő feltételek, annyi pénz rendelkezésre áll, ami ezen a szinten a minőségi munkához elengedhetetlenül szükséges.

Kovács Gyula: – A város támogatása jelentős Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A belépést követően indulásként 100 ezer forintos támogatásban részesültek a biliárdozók, és ez az összeg érvényes minden további csatlakozó szakosztály esetében is. A golyós sportág hívei az egyik helyi vendéglátóipari egység alagsorában létesítettek kulturált helyet maguknak. Két asztal áll rendelkezésükre, ahol tudnak sportolni, készülni a versenyekre. Az egyletnél szakáganként évről évre próbálnak fejleszteni, de nyilván mindig minden lehet(ne) jobb. Aki azonban mást, többet szeretne, annak eredményben is jobbat kell letennie az asztalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában