BÚVÁRSPORT

2021.03.23. 14:05

Alaposan kitett magáért a Mátrai Erőmű BK háromfős csapata

Veress András szerint ezt a viadalt kár lett volna kihagyni.

S. K.

Forrás: Mátra Erőmű BK

– A ki- és a hazautazással járó szekatúra ellenére kár lett volna kihagyni a versenyt – fogalmazott a Vízalatti Tevékenységek Világszövetsége, vagyis a CMAS által rendezett Világkupa-sorozat lignanoi, harmadik fordulóját követően Veress András.

A Mátrai Erőmű Búvárklub vezetőedzője elmondta: a Pernyész Dorottya, Kiss Nándor, Mozsár Alex alkotta gyöngyösi trió fantasztikus teljesítményt nyújtott az olaszországi viadalon.

– A felnőttek között Mozsár Alex 800 méteren új magyar rekorddal szerzett aranyérmet, mindössze 0,66 másodperccel teljesített gyengébb időt a szám aktuális világcsúcsától, emellett 400 méteren ezüstérmesként zárt – folytatta Veress András. – A juniorok között Pernyész Dorottya felszabadult és magabiztos versenyzéssel 50, 100 és 400 méteres uszonyos gyorsúszásban is a dobogó legmagasabb fokáról fogadhatta a gratulációkat, míg Kiss Nándor a 200, 400 és 800 méteres felszíni úszásban megszerzett aranyérme mellé 400 méteren hatalmas országos csúcsot is bezsebelt, mindössze fél másodperccel elmaradva az aktuális juniorvilágcsúcstól. A kötelező karantént és teszteket követően folytatjuk felkészülésünket a következő világkupa fordulókra.

A szigorú szabályozás és speciális lebonyolítási rendszer ellenére az olaszországi viadalon tizenkét ország negyvenhét csapatának háromszázhuszonkilenc uszonyosúszója csapott össze.

Mozsár Alex (balról), Pernyész Dorottya és Kiss Nándor. Kiválóan teljesített a mátraaljai trió

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában