LABDARÚGÁS

2021.03.11. 18:32

Gyöngyöshalászi pikantéria az Energia SC ellen

Szó szerint és átvitt értelemben is nagy visszatérővel bővült a gyöngyöshalásziak megtépázott kerete. Az éllovas gyöngyösieket a megyei I. osztály 15. fordulójában fogadó Majzik gárdához az a Nagy Gábor érkezett segíteni, aki 2018-ban az Energia SC játékosaként döntött a befejezés mellett.

Bódi Csaba

Szombat, 14.30:

GYÖNGYÖSHALÁSZ (7.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (1.)

Gyöngyöshalász. V.: Kovács Péter (Kovács T., Porkoláb – Pest megyei játékvezetők).

– Átmeneti idő, amíg játszok – mondta Nagy Gábor a heol.hu-n megjelent cikkben, ahol Hegoczki F. Zsoltnak adott magyarázatot a visszatérésére. – Négy-hat forduló után kiegyenesedik majd a Halász. Pikantéria, hogy a hétvégén biztos, hogy kellek még, amikor is a Halász az Energiával játszik. Az a két klub csap össze, amelyhez tartoztam. A Halász a fontosabb nekem. A „rangadóra” furcsa érzés lesz beszállnom, akár rövid időre is. El nem tudtam képzelni két héttel ezelőtt, hogy valamilyen szinten érintve leszek a bajnokságban. Szurkolóként persze kint voltam, de az, hogy ott ülök a kispadon, izgulok egy kicsit, meg hogy győzelemért lépünk pályára, azt senki nem gondolta.

A 43 éves Nagy Gábor a 14. fordulóban Hevesen 2–0-ra elvesztett találkozó 73. percében csereként állt be Czene Levente helyére.

" data-width="500" data-show-text="true">

">👉Szombaton az Energia SC elleni szomszédvári derbi következik ⚽️

Gyöngyöshalász SE, Energia SC Futsal & BeachSoccer Gyöngyös, Energia SC Gyöngyös, #labdarúgás, #megyeifoci

Hiányzók: Oravecz (sérülés), Ludányi (betegség), Vidra (egyéb elfoglaltság), ill. Gulyás (piros lap), Rafael (öt sárga lap), Sárándi (egyéb elfoglaltság).

Ősszel: Energia SC Gyöngyös–Gyöngyöshalász 1–1.

PÉTERVÁSÁRA (14.)–LŐRINCI (3.)

Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep. V.: Mencsik László (Király, Derda D.).

A lőrinciek vélhetően nem esnek abba hibába, hogy csupán a tabellán elfoglalt helyezés alapján ítélik meg a péterkeieket. Csatlós Tamás önbizalmát egy hete visszanyert csapata ellen nagyon meg kell majd szenvedni a pontokért az LVSC-nek.

Ősszel: Lőrinci–Pétervására 1–0.

EGERSZALÓK (6.)–MARSHALL-ASE (5.)

Egerszalók. V.: dr. Lendvai Gábor (Lovas, Koroknai).

Pontszámban nincs különbség a csapatok között, és ez apró árnyalatokkal elmondható a játéktudásra is. A Makláron elszenvedett múlt heti 1–0-s vereség után a szalókiak feltétlenül javítanának, miközben a 4–0-ra győzött andornakiak is ugyanerre törekszenek azzal együtt, hogy idegenben lépnek pályára.

Ősszel: Marshall-ASE–Egerszalók 0–0.

FELSŐTÁRKÁNY (11.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)

Felsőtárkány. V.: Török Mihály (Szigetvári Zs., Juhász Á.).

Győzelmek tekintetében azonosan áll a két csapat, döntetlenből viszont a hevesiek rendelkeznek kettővel többel. A vendégek azonban azért is tűnnek esélyesebbnek, mert veszélyesebb támadókat tudnak felvonultatni a hullámzóan teljesítők házigazdákkal szemben.

Ősszel: Hevesi LSC–Felsőtárkány 0–2.

HERÉD (2.)–MAKLÁR (8.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Debreczeni Krisztián (Várallyay, Orosz).

A két tavaszi meccsen idegenben négy pontot szerzett herédiek az idén eddig háromszor nyert makláriak ellen kiélezett párharcra számíthatnak. A hazai környezet mellett a nagyobb rutin billentheti a mérleg nyelvét a HLC javára, míg a látogatók a szervezett csapatjátékban és gólgyárosuk, a klub színeiben nemrég a 100. találatot elért Vojtekovszki Márton eredményességében bízhatnak.

Ősszel: Maklár–Heréd 1–1.

BESENYŐTELEK-ERŐSS ÚT (4.)–FÜZESABONY (12.)

Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Varga László (Orovecz, Forgó).

A hajdan volt NB III-as szomszédvári derbikre ma már talán csak a jelenkori edzők (Nagy Endre, illetve Bocsi Zoltán) emlékeznek azok közül, akik ott lehetnek a zárt kapus mérkőzésen. Az aktuális erőviszonyok és a mutatott forma alapján az éllovast egy hete a veretlenségétől megfosztott hazaiak az összecsapás egyértelmű esélyesei.

Ősszel: Füzesabony–Besenyőtelek 0–4.

Szombat, 15.00:

EGER SE II. (13.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)

Eger, Felsővárosi Spt., műfű. V.: Nagy Péter (Hovanecz, Pásztory).

Sikerélmény az egri, fájó kudarc a bélapátfalvi oldalon. Egy héttel ezelőtt így zártak a most egymással mérkőző felek, vagyis pozitívumok vonatkozásávan a hazaiak vannak előnyben. Győzelem esetén előzi aktuális riválisát a vendéglátó ESE, azonban a bélapátiak ezt nagyon el akarják kerülni.

Ősszel: Bélkő SE-Bélapát–Eger SE II. 5–0.

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában