AMERIKAI FUTBALL

2021.04.16. 18:43

Az egri hősöknél fontos feladat a fiatalok beépítése

Szombaton 15 órakor Szombathelyen kezdi a 2021-es másodosztályú bajnokságot az Eger Heroes csapata. A hősök az NBA Crushers vendégeként vágnak neki a TD Store Divízió I-es küzdelemsorozatnak.

B. Cs.

Herke Zsombor és társa ismét nekifeszülnek Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– A tisztes helytállás, a fiatalok beépítése a keretbe, és hogy élvezzük a meccseket – mondta az idei célokról az Eger Heroes vezetője, Herke Zsombor. – Tavaly novembertől idén márciusig nem igazán tudtunk készülni. A téli edzéseinket teremben szoktuk tartani és heti egyszer műfüves pályán. Ezt idén, illetve tavaly nem tudtuk megtenni a vírus miatt. Az idei évben más tényezők is hátráltatták a felkészülésünket. A terület, ahol eddig edzettünk, átkerült más kezébe és nem engedi az amerikai focistákat edzeni, illetve olyan szerződést tettek elénk, amit egy jóérzésű sportember nem írna alá. Így maradtak a környező falvak (Egerbakta, Maklár) pályái, amelyeken szintén nem tudtunk elkezdeni felkészülni az időjárás miatt. Nem igazán adják oda senkinek – nem csak nekünk – a felázott, vizes talajú pályát. Műfüves pálya pedig csak Egerben található.

Herke Zsombor és társa ismét nekifeszülnek Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A honi szövetség honlapjának (Mafsz.org) azt is elárulta Herke Zsombor, hogy másodszor is visszajött a csapathoz Dashon Bernard Ellison játszani, aki segíti a védelem munkáját is. Szerették volna edzőnek Szeredi Lászlót visszahozni, azonban a vírushelyzetre való tekintettel ez a terv meghiúsult, ezért a támadókat Bíró Tiborral együtt ő készíti fel.

A 2021-es szezonban az Eger Heroes a másodosztály Keleti csoportjában a Miskolccal és a Debrecennel két, nem csak nevében keleti rangadót játszik, továbbá a gárda ellenfele lesz még az idén újra játszó Dabas is. A nyugati négyesből a Titans mellett a Crushersszel is megmérkőznek a hősök.

– A TD Store Divízió I-ben nem lehet azt mondani, hogy van erősebb vagy gyengébb csapat. Mindenki tudja a másik erősségét, ismeri a gyengeségeit, és ha jó napot fog ki, akkor képes lesz megverni az ellenfelét – magyarázta Herke Zsombor.

A Heroes alapszakaszbeli mérkőzései

Április 17.: NBA Crushers–Eger Heroes

Május 9.: Miskolc AFT–Eger Heroes

Május 23.: Eger Heroes–Dabas Sparks

Június 6.: Eger Heroes–Budapest Titans

Június 19.: Eger Heroes–DEAC Gladiators

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában