LABDARÚGÁS

2021.04.14. 14:45

Egri futballista az elmúlt tíz év legjobb csatára Auszriában

Megtisztelő címben részesült Kasza Gábor Alsó-Ausztria (Niederösterreich) tartomány napilapjának értékelésében.

B. Cs.

Kasza Gábor nemcsak egy-egy esetben talált a kapuba Fotó: MW

– A Breitenau-i sikeréveknek több arca volt, amiből kiemelkedett egy toplégiós, Kasza Gábor – írta a NON nevű újság. A játékos a déli I. osztályban 2010 és 2014 között szinte hihetetlen számú találatot termelt, ugyanis 112 gólt lőtt az ellenfeleknek, ennek köszönhetően őt választották az elmúlt tíz év legjobb csatárának. A megyeszékhelyi futballista a lapnak elmondta, hogy sokat gondol vissza azokra a szép időkre és a mai napig jó kapcsolatot ápol az ottaniakkal. Tervezi, hogy a nyáron visszalátogat Ausztriába, azonban a Covid-19 megnehezíti a helyzetet. Amint a pandémia enyhül, szívesen látná újra barátait, volt csapattársait. Boldog lenne, ha ez mielőbb összejöhetne.

Az összeállításból az is kiderül, hogy Kasza Gábor anno az ötödosztályú Breitenau színeiben utolsó légiósévében feljutott a Landesliga II.-be, ahol abban szezonban öt gólt jegyzett. Utána elhagyta Breitenau-t és a St. Egyden nevű gárdához igazolt fél évre. Onnan visszatért Magyarországra, de mivel a koronavírus-járvány közbeszólt és két hónap leállás következett, így befejezte aktív pályafutását, hozzátéve: jöjjenek a fiatalok, övék a jövő!

Kasza Gábor nemcsak egy-egy esetben talált a kapuba Fotó: MW

Az ausztriai évek alatt 215 mérkőzésen 194 gólig jutott csatárról idén januárban írtuk, hogy a sógoroknál négyszer hódította el a gólkirályi címet. Sok szép emléke közül pedig az egyik legszebb, amikor a stadionavatónkon vendégül láthatták az Austria Wien csapatát. Az FTC, az Eger SE, a Siófok, a Marcali, a Kecskemét, a Kiskunhalas, a Besenyőtelek, a Diósgyőr, a Felsőtárkány és a Mezőkövesd egykori labdarúgója legújabb díjáról így vélekedett.

– Óriási megtiszteltetés, hogy gondoltak rám és ebben az elismerésben részesítettek, egyet sajnálok csak ebben, de azt nagyon: jó lett volna, ha ezt apu is megéli – mondta a Hírlapnak az újra Egerben lakó Kasza Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában