TÁJFUTÁS

2021.04.07. 17:02

Hét egri Spartacus-medál Kaskantyú térségéből

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a járványügyi korlátozó intézkedések szigorú előírásával engedélyezte az idei országos versenynaptárban szereplő megméretések lebonyolítását.

B. Cs.

A Tavasz-kupa egri érmesei Fotó: ESP/Jacsó Adrienne

Forrás: ESP

Fotó: Jacsó Adrienne

Az Egri VSI-Egri Spartacus fiatal tájékozódási futói számára az első kihívást a Kiskunság területén, Kaskantyú község közelében rendezett Tavasz-kupa jelentette – tájékoztatta lapunkat a klub részéről Jacsó Adrienne.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket: a várva várt tavaszi napsütést csak néha zavarta egy rövid ideig tartó hózápor, izgalmasabbá téve a pontkeresést. A homokbuckás, borókás labirintusokkal tarkított terepen zajlott, nagy népszerűségnek örvendő versenyen kiváló eredménnyel vették az akadályokat az egriek. Kocsik Eszter (N18B) és Holló Bálint (F15–18C) kategóriája legjobbja lett, második helyre futott be Jacsó Tibor (F21Br), míg bronzérmet érő helyen végzett Takács Emese (N16B), Kalán Tamás (F16B), Vöröss Luca (N15–18C) és Hajdu Koppány (F15–18C).

A Tavasz-kupa egri érmesei Fotó: Jacsó Adrienne / ESP

A további 4–6. helyezések. F12C: 5. Jónás Botond. F16B: 6. Dorkó Ádám. F18B: 4. Kiss Mikes Tamás, 6. Vöröss Gergő. N16B: 4. Borbás Ágota, 6. Kovács Dorina. N18B: 5. ­Varga Boglárka. N15–18C: 5. Barta Réka, 6. Virág Petra.

Az Egri Spartacus SE legfiatalabb, 8–9 éves tájfutói közül hárman Felsőtárkányban álltak rajthoz, és életük első versenyén szép eredményt értek el. A szalaggal segített, 1600 méter hosszú, 67 méter szintkülönbségű pályán öt érintőpont megtalálása után Miklós Huba az első, Tóth Bendegúz a második helyre érkezett, jelentős előnyt kiharcolva a kategóriatársaik előtt. Palatin Hanga egyedül még nem mert nekivágni a pályának, ezért kísérővel indult. Hiába ért be az ötödik helyen, az ő teljesítménye versenyzőként nem értékelhető.

A tárkányi verseny egri indulói Fotó: ESP

A soros megméretést Heves–Nógrád–Jász-Nagykun-Szolnok megye diákolimpiai döntője jelenti április 17-én, amelyen eldől, kik indulhatnak az országos fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában