HARCMŰVÉSZET

2021.05.10. 20:42

Az egri kempósok több mint félszáz érmet nyertek a magyar bajnokságon

Bajnoki címből 24, ezüstéremből 18, bronzmedából pedig 10 jutott az egri Bushido Kempo Akadémia Sportegyesület indulóinak a magyar bajnokságon.

B. Cs.

A Bushido Kempo Akadémia felnőttcsapata Fotó: Szepesi Áron

Huszonegy versenyzővel képviseltette magát a megyeszékhelyi egylet a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség Magyar Bajnokságán. A Fejér megyei Seregélyesen a Sárosdi Kempo Sportegyesület 24 egylet 250 sportolójának részvételével bonyolította le a rendezvényt. A Bushido Kempo Akadémia Sportegyesület minden klubja jelen volt a versenyen, vagyis az egri gyerek, illetve felnőtt egyesület tagjain kívül noszvaji fiatalok is tatamira léptek, továbbá a budapesti Wolfpack dojóból is érkeztek indulók.

A Bushido Kempo Akadémia felnőttcsapata Fotó: Szepesi Áron

– A kormányrendelet szabta törvények betartása mellett sikeres és a magas nevezési létszám ellenére gördülékeny versenyt biztosított a rendezők – értékelt a Bushido Kempo Akadémia Sportegyesület vezetője, Renshi Stregova Zsolt. – A járványhelyzet okozta nehézségek hatása miatt külön nem emelnék ki senkit az eredménylistából, minden indulónk teljesítményével elégedett vagyok. Igazolva a felkészültségét, valamennyien szereztek legalább egy medált. Jó volt újra versenyen részt venni, az ország többi kempósával ismét találkozni úgy, mint egy nagy család.

Felkészítő edzőként Sztrancsik Balázs, Szabó Zoltán, Gyenes Ádám, Hegyi Árpád és Jágerszky Attila tevékenykedett, míg a budapesti klub versenyzői Fodor Levente irányításával hangoltak. Az egri egyesület szakemberi a bíráskodásból is kivették részüket, Hegyi Árpád és Gyenes Ádám azért nem indult versenyzőként, hogy bíróként számíthassanak rájuk.

Jágerszky Attila (felül) küzdelmét Stregova Zsolt figyelő tekintete követette Fotó: Szepesi Áron

– A pandémiás helyzetet követő szövetségi döntés alapján azonos napon került sor a versenyre a gyerek, az ifi-junior, a felnőtt és a veterán korosztály részvételével – tette hozzá Stregova Zsolt. – A döntést befolyásolta, hogy a vírushelyzet miatt az egyesületek nem tudtak teljes kapacitással működni, így az összevont verseny mellett döntöttünk.

A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség újabb nagy rendezvényét a Felsőtárkányban június 28-án kezdődő egy hetes edzőtábor jelenti, ahol az egri klub több tagja megszerezheti soron következő övvizsgáját. Stregova Zsolt, Sztrancsik Balázs, Szabó Zoltán és Fodor Levente magasabb danfokozat birtokosa lehet.

A Bushido Kempo Akadémia gyermekcsoportja Fotó: Szepesi Áron

Az egri és a noszvaji versenyzők medáljai:

Stregova Sára: 2 arany, 1 ezüst

Kapros Zoé: 2 arany, 1 ezüst

Plahy Gerda: 1 arany, 2 bronz

Plahy Dániel: 1 arany, 1 ezüst

Prokaj Máté: 1 bronz

Rab Zétény: 1 ezüst

Rab Gergely: 1 arany, 1 ezüst

Pék Boglárka: 4 arany, 1 ezüst

Fodor Ambrus: 1 arany, 1 ezüst

Besze Ákos: 3 arany

Naszvady Csenge: 1 ezüst, 4 bronz

Szepesi Áron: 1 arany

Jágerszky Attila: 3 arany

Csörgő Tamás: 3 ezüst

Gyenes Ábel: 2 ezüst

Sztrancsik Balázs: 1 arany, 1 ezüst

Szivós Ábel: 1 bronz

A Wolfpack dobogósai:

Fodor Levente: 1 arany, 1 bronz

Fodor Balázs: 1 arany, 3 ezüst

Farkas Zoltán: 1 ezüst

Budai Vendel: 2 arany, 1 bronz

Címkék#kempo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában