VÍZILABDA

2021.05.04. 18:50

Egerben búcsúzott az Európa-bajnok pólós

Egerben tett pontot játékos-pályafutása végére Kiss Csaba. A 42 éves Európa-bajnok a Szegedi VE színeiben szerepel utoljára bajnoki meccsen a Bitskey Aladár Uszodában, ahol hat éven keresztül szolgálta az egri egyletet.

B. Cs.

Kiss Csabát (jobbra) az EVK nevében Szécsi Zoltán ügyvezető elnök köszöntötte

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– Fantasztikus ajándék volt a sorstól, hogy a Bitskey uszodában játszhattam az utolsó találkozót – mondta a Tigra-ZF-Eger–Szegedi VE OB I.-es férfimérkőzést (10–9) követően Kiss Csaba. – Ha már nem pólózhattam az új szegedi uszodában, ahol kezdtem az egészet, akkor szerettem volna olyan helyen lezárni, ahol rengeteg pozitív élmény ért. Kicsit „delíriumban” éreztem magam, mert amellett, hogy arra figyeltem, próbáljunk meg győzni, igyekeztem a meccs minden pillanatát lefotózni a fejemben, hiszen ez mégiscsak egy nagyon hosszú pályafutás utolsó találkozója, és a lezárása volt. Nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, jó lett volna nyerni, de érezhető volt, hogy az egrieknek nagyobb a tét, ők még helyezésre hajtottak, nekünk pedig erre már nem volt lehetőségünk.

Kiss Csabát (jobbra) az EVK nevében Szécsi Zoltán ügyvezető elnök köszöntötte
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, az egriekkel Magyar Kupát és bajnoki ezüst medált nyert balkezes vízilabdázó nyártól a szegediek vezetőedzőjeként tevékenykedik. Az Egri VK nevében Szécsi Zoltán ügyvezető elnök köszöntötte a visszavonulót, akiről levetítettek egy kisfilmet. Az egygólos hazai győzelemmel zárult bajnoki összecsapáson a búcsúzó két alkalommal talált a házigazdák kapujába, majd a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is főszerephez jutott. A Tigra-ZF-Eger szakvezetője külön kiemelte a személyét és a hozzá fűződő emlékeit.

– Amikor idekerültem és a felnőttcsapatban az első meccsemet játszottam, akkor Csaba már itt volt – fogalmazott Petrovai Márton. – Sokat néztem, hogyan játszik, rengeteget tanultam tőle. Köszönöm szépen, nagy élményt jelentett számomra, mint ahogy az is, hogy jelen lehettem az utolsó mérkőzésén.

Kiss Csaba Egerhez történő kötődését azt is ékesen bizonyítja, hogy a hevesi megyeszékhelyen ismerte meg a feleségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában